Noutati :

Concurs de rovere, la Timisoara. Roboteii au explorat ‘planeta’ Aquapic

30 noiembrie, 2018 - 03:44 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Eveniment inedit, vineri, la Centrul experimental pentru copii Aquapic. Aici a avut loc Competitia Nationala de Rovere Exo-RO 2018, eveniment organizat de Agentia Spatiala Romana (ROSA) si Biroul European de Resurse pentru Educatie Spatiala (ESERO Romania), in parteneriat cu Universitatea de Vest din Timisoara, Asociatia Banat IT, Aquatim, Fundatia Aquademica si Asociatia Urban Survey.

Exo-RO este la a treia editie si are loc pentru prima oara in Timisoara. Cei peste 40 de elevi de liceu, calificati in concurs au de indeplinit cateva misiuni ce simuleaza un scenariu de explorare planetara. Ei trebuie sa demonstreze capacitatea de a controla de la distanta roverele, vehiculele-roboti construite de ei, prin parcurgerea traseului stabilit de organizatori. Probele de concurs se vor desfasura in fostul bazin de decantare al uzinei de apa. Nivelul apei in zona de concurs va fi intre 5 si 10 cm, iar roverele au dimensiuni limitate (masa maxima 2,5 kg, dimensiuni lineare 40x30x20 cm).

In cadrul evenimentului, publicul a putut participa la prezentarea robotilor, manevrarea si construirea lor, alaturi de concurenti si echipa ROSA/ESERO. Iar echipa Aquapic i-a antrenat pe cei mici, prin joc, in explorarea si cunoasterea fostei Uzine de Apa Industriala.

Centrul experimental pentru copii Aquapic a fost realizat in anul 2017 de Aquatim, Fundatia Aquademica si Asociatia Urban Survey, cu sprijinul ING Bank Romania, numarandu-se printre proiectele castigatoare ale competitiei Urbaniada. Aquapic promoveaza educatia informala, prin joc si experiment, si este destinat grupurilor de elevi, insotiti de cadre didactice.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...