Noutati :

Concurs de idei inovatoare, la CCIA Timis. Cine intra in competitie?

9 august, 2016 - 11:35 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Camera de Comert, Industrie si Agricultura in calitate de unic partener oficial in Romania al Programului Climate KIC organizeaza in data de 16 august 2016, cu incepere de la ora 16.00, in Sala C.E.D.O. a sediului CCIAT din P-ta Victoriei nr.3, finala nationala a competitiei de idei ClimateLaunchPad.

Actiunea se incadreaza in Programul ClimateLaunchPad – cea mai mare competitie de idei in domeniul „clean technology” finantata de CLIMATE KIC si organizata in Romania de catre CCIA Timis.

In luna iunie 2016, a fost deschisa aplicatia, iar un numar de 20 idei inovatoare de pe tot teritoriul Romaniei s-au inscris in concurs. In urma procesului de selectie, au fost alese 7 idei iar echipele au participat la un bootcamp intensiv la Timisoara, la sediul CCIAT, unde au beneficiat de instruire si coaching (tehnici de pitching, business canvas etc.) din partea unor lectori internationali avizati ClimateLaunchpad.

Cele 7 echipe selectate isi vor prezenta ideile inovatoare de business si vor concura pentru a obtine un loc in cadrul finalei europene care se va desfasura la Tallinn (Estonia), in luna octombrie 2016. Anul acesta au intrat in competitia europeana 30 de tari, iar Romania are sansa sa fie prezenta.

Top 3 idei nationale vor avea posibilitatea sa-si prezinte conceptul la nivel international si sa intre in competitie pentru castigarea unei prime investitii in business-ul lor. Finalistii vor fi recompensati cu premii importante: 10.000 euro locul 1, 5.000 euro locul al 2-lea, 2.500 euro locul al 3-lea.

Misiunea competitiei este aceea de a atrage potentialul de tehnologii inovative din Europa si de a crea oportunitati pentru inovatori in vederea atenuarii efectelor schimbarilor climatice. Accelerarea inovatiilor va conduce la un viitor cu emisii scazute de dioxid de carbon.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...