Noutati :

Concurs de dramaturgie la Teatrul National Timisoara! Ce premiu primeste castigatorul?

27 noiembrie, 2014 - 06:32 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. Pentru a descoperi noi talente si noi texte, Teatrul National Timisoara si-a propus sa lanseze un nou concurs de dramaturgie pentru cei care vor sa isi vada piesele jucate pe scena Nationalului timisorean.

Competitia se adreseaza dramaturgilor de limba romana, debutanti sau consacrati, din Romania sau diaspora, si are ca obiectiv central selectarea si promovarea unor texte care nu au mai fost publicate sau montate anterior.

Juriul va desemna trei texte pentru finala. Acestea vor fi publicate intr-un volum editat si tiparit la Teatrul National. De asemenea, cele trei texte vor fi prezentate in spectacole-lectura in cadrul FEST-FDR2015.
Premiul pentru piesa care, in urma lecturilor publice, va fi desemnata castigatoare, este reprezentat de montarea acesteia pana la finalul anului 2015 si includerea sa in repertoriul curent al Nationalului timisorean.
Piesele vor fi trimise intr-un plic cu specificarea „pentru Concursul National de Dramaturgie „, pe adresa: Teatrul National, Str. Marasesti nr. 2, 300086 Timisoara, Romania.

A. Plicul expediat va contine urmatoarele :
-textul in format digital (fara mentionarea autorului)
-textul listat (fara mentionarea autorului)
-un al doilea plic, mai mic, pe care va fi scris titlul piesei. Acest al doilea plic – sigilat – va contine coordonatele autorilor si va fi deschis de juriu doar dupa desemnarea textelor castigatoare.

B. Participantii la selectie vor fi de acord cu urmatoarele:
-Textele vor fi tehnoredactate in format electronic, cu diacritice.
-Textele intrate in concurs nu vor fi returnate autorilor.
-Textele care nu vor avea coordonatele autorilor specificate in plic sigilat nu vor intra in concurs.
-Textele facute publice anterior si trimise in concurs sub pseudonim vor fi respinse.

Juriul va desemna trei texte finaliste. La final, cele trei texte vor fi prezentate in lecturi publice.

In urma vizionarii spectacolelor-lectura, juriul va desemna textul castigator.

Premiul pentru textul castigator este reprezentat de montarea acestuia la Teatrul National pana la finalul anului 2015.

Textele sunt asteptate la secretariatul Teatrului National. Data limita pentru expediere este sambata, 21 februarie 2015, data postei.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...