Noutati :

Concurs cu premii pentru elevii de liceu, ‘Timisoara creativa’! Cati bani poti castiga de la UVT cu o idee?

23 aprilie, 2015 - 01:56 PM
Autor: Magda Mihalache      
Categorie: EDUCATIE
2

TIMISOARA. Universitatea de Vest din Timisoara organizeaza competitia de proiecte „Timisoara Creativa”, adresata elevilor din clasele IX – XIII. Concursul va fi realizat prin intermediul Facultatii de Economie si de Administrare a Afacerilor si se va desfasura in perioada aprilie-mai 2015.

Competitia presupune elaborarea in echipa a unui eseu in limba romana prin care va fi propusa o solutie de dezvoltare intr-un mod creativ si inovativ a unei resurse publice a orasului.

Obiectivul principal al competitiei este de a stimula spiritul civic in randurile elevilor de liceu si incurajarea acestora de a aduce contributii antreprenoriale in societatea romaneasca.

„Avem nevoie de cat mai multi tineri creativi si inovativi pentru a produce o schimbare profunda in comunitate. Ne-am propus sa ii ajutam inca de la liceu in a-si identifica adevaratul potential, in a invata sa gandeasca dincolo de granitele clasice ale creatiei. In plus, prin acest concurs ne dorim sa le dezvoltam si spiritul competitional”, spune Marilen Pirtea, rectorul Universitatii de Vest din Timisoara.

Daca elevii participanti la concurs se vor numara printre castigatori, atunci ei vor putea castiga si premii.

Premii pe echipe:
Echipa ocupanta a locului I – 2.000 lei;
Echipa ocupanta a locului II – 1.500 lei;
Echipa ocupanta a locului III – 1.000 lei;

Toti elevii participanti vor putea beneficia de un curs gratuit de antreprenoriat, acreditat, organizat de FEAA, UVT.

Iata care va fi programul concursului:

Luni, 20 aprilie 2015 – Joi, 30 aprilie 2015: etapa de inscrieri;
Vineri, 1 mai 2015: publicarea eseurilor pe pagina web a Facultatii de Economie si de Administrare a Afacerilor;
Sambata, 2 mai 2015 – Duminica, 10 mai 2015: promovarea proiectelor in cadrul comunitatii. In aceasta perioada, echipele isi vor prezenta propunerile in Piata Operei, urmarind obtinerea de voturi de sustinere;
Luni, 11 mai 2015 – prezentarea publica a eseurilor. Echipele vor fi invitate la sediul Facultatii de Economie si de Administrare a Afacerilor pentru prezentarea proiectelor in fata comisiei de evaluare. Clasamentul final va fi anuntat dupa finalizarea prezentarilor.

Proiectele castigatoare sunt deschise pentru a fi implementate in Timisoara de antreprenori locali, in colaborare cu Primaria Municipiului.

Mai multe detalii cu privire la structura eseului si la modul de evaluare pot fi gasite aici.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Nu e bun link-ul de la finalul articolului!!!