Noutati :

Concurenta mare la titularizare: la limba romana in Timis sunt aproape 100 de candidati pentru un post de profesor

5 iulie, 2011 - 12:32 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
1

TIMIS. Lupta crancena la examenul de titularizare din acest an in Timis! Absolventii de liceu, dar si profesorii suplinitori se intrec cu zecile pentru cate singur loc ce le asigura un post in invatamant. La limba romana concureaza aproape 100 de candidati pentru o norma titularizabila. Examenul are loc in 13 iulie.

Cei 44 de candidati care se intrec pentru un loc titularizabil in invatamantul preuniversitar ca sa-i invete sport pe elevi pot ocupa locuri de suplinire pentru un an. “Notele obtinute de candidati le pot fi folositoare in speranta obtinerii unei note bune pentru un post de suplinitor”, a explicat situatia Daniela Otu, inspectoare in cadrul Inspectoratului Scolar Timis. Situatii asemanatoare, in care concurenta este acerba, sunt intalnite la mai multe discipline din judet. La psihopedagogie speciala sunt 92 de persoane inscrise pe un singur loc liber.

Cele mai multe posturi titularizabile in Timis sunt cele de educator in limba germana – 12. Pe locul doi se claseaza specializarile de la muzica instrumentala, zece norme sunt disponibile. Posturi de educatori in limba maghiara sunt trei titularizabile, iar de religie ortodoxa, dans clasic, informatica si limba engleza sunt cate doua posturi libere. Celelalte discipline, precum limba romana, geografie, alimentatie publica si turism s.a. au cate un singur loc titularizabil.

Numarul dosarelor depuse pentru examenul de titularizare in Timis il depaseste net pe cel al locurilor libere. Astfel, 980 de dosare au fost depuse pe cele 46 de norme didactice. Au depuse si sute de cereri de suplinire fie prin concurs, fie prin continuitate sau in baza notei obtinute in anii precedenti. Numarul total de dosare depuse trece de 1.500, pentru toate catedrele disponibile, titularizabile si de suplinire. “Unii candidati au depus si un dosar si mai multe cereri pentru a fi mai siguri ca vor obtine un post, cel putin pentru un an in invatamant”, ne-a spus inspectoarea scolara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Daniela Otu, inspectoare??? pai la noi la liceu adica la ea la liceu la electrotimis unul a luat bacul, cine naiba a facut-o profa de mate?