Noutati :

Concurenta mare la facultate, in Timisoara! La Politehnica, unde se da examen de admitere, se bat si 10 candidati pe un loc

21 iulie, 2015 - 12:08 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Au inceput emotiile pentru elevii care sustin examenele de admitere la facultatile din cadrul Universitatii Politehnica. Mii de tineri au intrat in salile de examen inca de dimineata, cu speranta ca vor reusi sa ocupe unul dintre locurile dispobile. Cu emotii au ramas si parintii lor afara, sa ii astepte.

„Speram sa fie usor, sa ia nota mare. A avut nota mare si la Bacalaureat, a invatat bine. Speram acum sa fie bine si la admitere”, a spun mama unui elev care sustine examenul la Facultatea de Automatica si Calculatoare.

Cea mai mare concurenta este si anul acesta la Facultatile de Mecanica, Electronica si Telecomunicatii, Automatica si Calculatoare si Constructii, unde se da admitere.

Cei mai multi dintre tinerii care intra in primul an de facultate au ales Automatica si Calculatoarele. Aici in total sunt 375 locuri bugetate, iar pentru ele se intrec peste 1500 de tineri.  La sectia Informatica sunt chiar si 10 pe loc.

facultate electro

Concurenta mare este si la Facultatea de Mecanica, unde pentru a ocupa unul dintre cele 418 fara taxa au intrat in examen 1254 de candidati. Cu alte cuvinte, sunt se bat 3 candidati pe un loc.

facultate mecanica

La fel de cautate sunt si specializarile din cadrul Facultatii de Constructii. Aici, sunt disponibile 240 de locuri bugetate, pentru care dau concurs peste 500 de tineri.

facultate constructii

„Avem un numar mare de locuri la facultati, avem la fel de multi candidati. Cele mai multe locuri sunt la buget, insa pentru cei care nu se incadreaza la buget avem si destul de multe locuri cu taxa. La Mecanica sunt 180 de locuri cu taxa, la Calculatoare sunt 245, iar la Constructii 110 locuri”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Viorel Serban, recotorul Universitatii Politehnica din Timisoara.

Daca dupa examenul de admitere, la unele specializari vor mai ramane locuri neocupate, reprezentantii Universitatii Politehnica Timisoara vor mai organiza o sesiune de admitere in toamna, dupa examenul de bacalaureat din august.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...