Noutati :

Concerte, spectacole si expozitii cu intrare gratuita, la Noaptea Muzeelor, la Timisoara

12 mai, 2018 - 02:50 PM
Autor: Redactie      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. Muzeele din Timisoara organizeaza, si anul acesta, o serie de evenimentele dedicate Noptii Muzeelor. Timisorenii vor putea petrece o noapte de neuitat in compania artistilor ce vor concerta in muzeele din oras si vor putea vizita expozitii dintre cele mai diverse.

Iata ce se pregateste pentru sambata, 19 mai!

Muzeul National al Banatului din Bastion Theresia va fi deschis intre orele 20:00 si 01:00. Aici timisorenii vor putea vizita o serie de expozitii, precum Timisoara: Ipostaze ale devenirii unei metropole europene; Patrimonium 2017 – exponate ce au imbogatit colectia muzeului din sapaturi arheologice; Expozitie de trofee cinegetice autohtone, Muzeul Popas; Prevernisaj Baraka/BK Squad// – expozitie de arta contemporana.

In curtea Bastionului Theresia, intre orele 20:00 si 23:00 va avea loc RONDUL DE NOAPTE, un spectacol de reconstituire istorica, prezentare de arme si tehnici de lupta din trecut, spectacol de lumini si foc cu Peregrinii, Lupus Dacus si grupul de pastrare a traditiilor Losonczy Istvan.

Muzeul de Arta isi va deschide portile intre orele 18:00 – 24:00, pentru a-si primi vizitatorii cu expozitii si concerte. Evenimentul major pregatit este inglobeaza cele mai importante arte: Victor Vasarely, pictura si grafica; Stefan Szönyi, Monumental, pictura; „Olimpicii Timisoarei” recital in Sala Baroca, ora 19:00;

Muzeul Satului Banatean isi va primi vizitatorii, in Noaptea Muzeelor, intre orele 19:00 si 24:00. Aici timisorenii vor putea vizita expozitii ale Caselor banatene aflate in sectia din aer liber; Expozitia „Dimitrie Gusti – o cercetare in tinutul Halmagiului”; Expozitia de port popular „Ormanul cu toale”; Expozitia de fotografie etnografica „Strabunii”, Lansarea catalogului „Portul traditional din Banatul de campie”, ora 20:00.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...