Noutati :

Concerte de exceptie la Festivalul Euroregional „Alma Cornea Ionescu” de la Timisoara. FOTO si VIDEO!

6 mai, 2012 - 08:26 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. 140 de elevi de la mai multe scoli de muzica din tara si de peste hotare s-au intrecut anul acesta la Timisoara, unde s-a desfasurat cea de-a 10-a editie a Festivalului Euroregional „Alma Cornea Ionescu”. Muzica de camera a pus stapanire pe sala de spectacole a Liceului de muzica „Ion Vidu”.

Festivalul s-a desfasurat pe 2 sectiuni: Concurs si Muzica de camera. In concurs s-au inscris 140 de concurenti, iar la sectiunea Muzica de camera au concurat 38 de elevi. Daca la primele editii ale festivalului erau foarte putini concurenti, numarul lor creste an de an, explica organizatorii.

„Suntem la o editie rotunda a acestui concurs festival, este editia a 10-a. Am avut formatii de muzica de camera. Tinem foarte mult la aceasta titulatura de Festival Euroregional, pentru ca este o dovada in plus a spiritului multicultural al Timisoarei. Am avut 20 de profesori, nivelul parca ar creste in fiecare an, ne bucuram foarte mult ca apar tot mai multe scoli care vor sa participe”, ne-a declarat Maria Clesiu, director Colegiul National de Arta „Ion Vidu”.

Participantii au fost, de fapt, elevi ai claselor II – XII de la scolile speciale de muzica din Euroregiunea DKMT. Vorbim despre scoli din Szeged, Vrset, Pancevo, Arad, Deva, Resita, Lugoj si Timisoara.

Tinerii muzicieni s-au intrecut la pian, la instrumente cu arcus, dar si la canto, iar cei mai buni dintre ei au primit premii in bani. Castigatori au fost insa toti. „Avem castigatori din toate tarile, pentru ca sunt copii foarte buni, de toate varstele, la toate instrumentele. Acest concurs ii stimuleaza foarte tare”, ne-a mai spus Maria Clesiu.

Festivalul s-a incheiat duminica, cu Gala Laureatilor, in care au fost premiati toti participantii.

Video-ul nu poate fi incarcat.

Foto si Video: Virgil SimonescuInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...