Noutati :

Concerte cu Vama, Antonia, Lidia Buble, Horia Brenciu si Phoenix, o tura de alergare si foc de artificii de Ziua Timisoarei. Avem programul complet

26 iulie, 2018 - 12:49 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Concerte, tura de alergare, expozitii de arta si multe alte evenimente vor avea loc in pietele din zona centrala din Timisoara.

CITESTE SI: O noua piata pentru producatori, la Timisoara. Isi vor putea vinde legumele si fructele la marginea orasului intr-o zona special amenajata 

In 3 august 1919, trupele romane intrau in Timisoara, iar odata cu aceasta Banatul era readus in granitele Romaniei.

Momentul istoric trait de Banat si, implicit, de Timisoara, la 3 august 1919, a capatat o semnificatie aparte in anul 1999, cand, prin Hotararea Consiliului Local nr. 217, a fost stabilita data de 3 august ca fiind Ziua Timisoarei. De atunci, Primaria Municipiului Timisoara sarbatoreste aceasta zi prin programe artistice variate, dar si printr-un ceremonial militar menit sa cinsteasca memoria inaintasilor nostri.

Evenimentele vor incepe vineri, 3 august, la ora 9.30 in Piata Petru Maior, acolo unde vor fi depuse coroane de flori la bustul colonelului Virgil Economu, sub comanda caruia trupele armatei romane defilau in Piata Unirii in 3 august 1919.

CITESTE SI: Vrei sa joci rugby alaturi de campionii de la Timisoara Saracens? Acum e momentul

In aceeasi zi, in Piata Unirii va avea loc un ceremonial militar, iar de la ora 12, in Sala de Consiliu a Primariei va avea loc o sedinta festiva, in cadrul careia ii va fi acordat titlul de cetatean de onoare lui Georg Lecca.

Seara sunt programate concertele artistilor Lidia Buble, Alex Velea, Antonia si Connect-R, care vor incepe de la ora 19.30 in Piata Victoriei.

Prima zi a festivitatilor prilejuite de Ziua Timisoarei se va incheia cu Tura Licuricilor, eveniment dedicat alergatorilor amatori.

Surprizele pentru timisoreni vor continua sambata si duminica cu concerte in Piata Victoriei.

Iata programul complet al evenimentelor de Ziua Timisoarei:

3 august – vineri

Piata Petru Maior – 09.30 Depunere de coroane la bustul colonelului Virgil Economu

Piata Unirii – 10.30 Ceremonie publica organizata cu sprijinul Garnizoanei Timisoara, care va marca momentul intrarii trupelor romane in Timisoara in data de 3 august 1919
Sala de Consiliu a Primariei Municipiului Timisoara

12.00 sedinta Festiva – Decernarea Titlului de Cetatean de Onoare domnului Georg Lecca, inginer, doctor in arte vizuale. Prezenta activa si profunda in lumea culturala timisoreana, si nu numai, dl. Georg Lecca, sprijina in mod constant artistii din orasul nostru, legandu-si astfel numele definitiv de Timisoara. A facilitat expunerea de documente privind avangarda romaneasca in Ungaria, Austria si Germania. A facut donatii, a sprijinit publicatii, a finantat expozitii si carti despre arta, care pun in valoare si readuc in atentia publicului artisti romani contemporani de o mare valoare. Dl. Georg Lecca a fost numit Cetatean de Onoare al Municipiului Timisoara, prin HCL nr. 164 din 2017, iar in data de 3 august 2018, i se va decerna acest titlu, pentru contributia esentiala pe care o are promovand Timisoara in tara si peste hotare.
Spatiul Expozitional din incinta Bastionului Theresia – Casa de Cultura a Municipiului Timisoara

18.00 – Vernisajul expozitiei de arta plastica dedicata Zilei Timisoarei – Asociatia Artistilor Plastici “Romul Ladea”

Piata Victoriei – 19.30 Concerte
Lidia Buble
Alex Velea
Antonia
Connect-R
Foc de artificii
Piata Libertatii

22.00 Tura Licuricilor – “Light up your city” – eveniment dedicat alergatorilor amatori, organizat de Asociatia Alergotura, cu sprijinul Primariei Municipiului Timisoara, pe traseul: Piata Libertatii – V.V. Delamarina. – Marasesti – Eugeniu de Savoya – E. Ungureanu – Gh. Lazar – Piata Unirii – Palanca – Piata tarcului – Eugeniu de Savoya – V. Alecsandri – Piata Libertatii. Participarea este gratuita. Detalii despre eveniment puteti obtine accesand urmatorul link: https://www.facebook.com/Alergotura/.

4 august- sambata

Piata Victoriei – 19.30 Concerte
The Weekend Bandits
Horea Brenciu & HB Orchestra
Vama
Phoenix

5 august- duminica

Piata Victoriei  – 19.30 Concerte

Blues pentru Timisoara
Axis
Bega Blues Band & Sanat Deliorman (Turcia)
The Petting Blues Band (Serbia)Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...