Concerte cu Smiley, Mircea Baniciu si Tandarica, Ansamblul Timisul si Corul Comunitar de Ziua Timisoarei. Programul complet

TIMISOARA. Vor fi 5 zile de manifestari cu ocazia Zilei Timisoarei. Nu vor lipsi concertele sau expozitiile, dar nici ceremonialul militar. Pe scena din Parcul Rozelor vor urca Smiley, Pasarea Rock, cu Mircea Baniciu, Josef Kappl si Ovidiu Lipan Tandarica, dar si Corul Comunitar.

CITESTE SI: Inot pe Bega, ciclism si alergare la Timisoara Triathlon 2023. Traseele competitiei si ce restrictii de circulatie vor fi impuse. Video 

Programul pentru Ziua Timisoarei:

29 iulie
Ora 18:30 – Pepiniera. 1306 plante pentru Timisoara – Piata Victoriei
Vernisajul expozitiei de fotografie, care va prezenta machiajul artistei Bojita Ilici, din spectacolul „Cartea junglei”, regizat de Razvan Mazilu si pus in scena de Teatrul German de Stat Timisoara. Fotografiile sunt realizate de artistul timisorean Ovidiu Zimcea, absolvent al Facultatii de Productie de Film din cadrul University of Westminster, Anglia. Expozitia va fi deschisa in perioada 29 iulie-31 august 2023.

1 august
Ora 20:00 – Parcul Rozelor
TIMIȘOARA REMEMBER – Rock simfonic cu Pasarea Rock, care ii aduce la Timisoara pe Mircea Baniciu, Josef Kappl si Ovidiu Lipan Tandarica. Concertul va fi deschis de trupele timisorene Dragos Moldovan Band si Melting Dice

2 august
Ora 20:00 – Parcul Rozelor
TIMISOARA YOUNG – Concert Smiley, precedat de trupa timisoreana Phaser. Aceasta din urma va prezenta un format inedit, care cuprinde piese dedicate scurt-metrajului „In pantofii mei”, un film despre bullying si despre traumele copilariei, in regia lui Alexandru Rat. În rolurile principale: Alina Spiridon, actor-colaborator al Teatrului National „Mihai Eminescu” si David Saracu, cunoscut publicului din spectacolul „Cartea Junglei”, al Teatrului German de Stat din Timisoara

3 august
Ora 9:00 – Piata Petru Maior
Primarul Dominic Fritz va depune o coroana la Monumentul Colonelului Virgil Economu, cel care s-a aflat in fruntea trupelor romanesti care au eliberat orasul, la 3 august 1919;
Ora 11:00 – Piata Unirii – Ceremonial militar-religios
Ora 17:00 – Filarmonica „Banatul” Timisoara – Sedinta festiva a Consiliului Local
Ora 20:00 – Parcul Rozelor
NASCUT IN TIMISOARA – Spectacol folcloric al Ansamblului „Timisul”, urmat de reunirea, pe aceeasi scena, a orchestrei Ansamblului „Timisul”, coordonata de Deian Galetin, si a orchestrei simfonice „Lira”, condusa de Radu Popa. Printre solisti se numara baritonul Giacomo Medici, instrumentistii Lucian Nagy, Petre Ionutescu, Attila Szabo s.a. Invitat: Pasha Parfeni, reprezentantul Republicii Moldova, la editia din acest an a Eurovision.

4 august
Ora 21:00 – Parcul Rozelor
TIMISOARA SIMFONIC – Concert al Corului Comunitar Timisoara
„Oda bucuriei”, Simfonia a IX-a, de Ludwig van Beethoven
Orchestra si corul „Ion Românu”, ale Filarmonicii „Banatul”, impreuna cu membrii Corului Comunitar, vor interpreta partea a IV-a a Simfoniei a IX-a, de Ludwig van Beethoven, care celebreaza unitatea, incluziunea si bucuria, fiind si imnul Uniunii Europene. Corul Comunitar este format din aproximativ 150 de persoane, amatori si iubitori de muzica, care au raspuns apelului Filarmonicii. Ei repeta pentru acest spectacol saptamânal, din februarie, sub coordonarea sefilor de partide si a dirijorului corului Filarmonicii, Iosif Todea.
Concertul se doreste sa devina o traditie a orasului, astfel incât toti cei care vor sa cante impreuna cu corul si orchestra Filarmonicii „Banatul” sa o poata face, in fiecare an, de Ziua Timisoarei.

3 August a devenit ziua orasului nostru prin Hotarârea Consiliului Local nr. 217 din 1999. Ea marcheaza intrarea trupelor romane in oras, la 3 august 1919, si instaurarea administratiei romanesti.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. unde drk ai gasirati pe astia de vor canta?

  2. Găsirăți spune tot, n-ai de unde să-i cunoști ești departe de casă.

  3. Pai parca trebuia sa cante Phoenix sau de cand a cantat la Simion nu mai au voie la USR.

  4. Ce vrei sa ne transmiti?
    poate in a ta prostie olteni nu stiu cu ce se mananca muzica

  5. Smaili? Wtf???? La comun cu Tandarica

  6. No apăi aduceți valori d-ale noastre, bănățane! Îl vrem pe Dan Negru în spectacolul ”Maimuța urlătoare din cocotierul bănățan”, că-i d-al nostru, un agevărat, o vrem pe Monica Țațoiu, că-i bănățancă dășceaptă și le șcie pe tăti!

  7. Unde te intorci,dai de cate-un oltean.Ce naiba venirati toti aici incultilor si nesimtitilor?

  8. Mai sunt insa si oltenasi si oltencute de treaba ,totusi

  9. Măi Bubă de țăran bănățean, atunci când te întorci într-o parte sau alta, spărgând semințe, și te agiți ca un ghiolban local primitiv și prost, vezi să nu te lovești de incultul ăla de Brâncuși! Așa că stai potolit și fixat pe direcția culturală ”Dan Negru-Monica Țațoiu” și trage în piept aerul parfumat al ”culturii bănățene”!