Noutati :

Concert de poveste la Domul Catolic din Piata Unirii, la Timisoara

14 martie, 2016 - 01:37 PM
Autor: Anonim      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. Muzicianul timisorean Petre Ionutescu (initiatorul proiectului Trompetre) lanseaza albumul de debut “Maria Radna Live” printr-un concert de muzica ambientala la Domul Catolic din Piata Unirii, sambata, 19 martie, ora 20.00. Intrare libera.

In vara anului 2015, in cadrul manifestarilor dedicate inaugurarii bisericii reabilitate de la Manastirea Maria-Radna din Lipova, a avut loc si un eveniment eclectic-experimental. Artistii reuniti in jurul proiectului Trompetre au concertat pe 15 august 2015. Cavalul, fluierul, tulnicele, trompeta, tuba si psalterionul au dat evenimentului pete de culoare autohtone stravechi.

inregistrarea concertului de la Lipova s-a materializat intr-un album. Maria Radna Live contine 7 piese – compozitii originale, toate avand ca punct de inspiratie natura. Lansarea materialului se face printr-un concert tot intr-un spatiu ecleziastic: de data aceasta la Timisoara, in Domul din Piata Unirii.

Dupa apusul soarelui, Trompetre si Prietenii vor calauzi spectatorii pe taramuri de poveste, muzical-magice: „prin codrii umbrosi, prin pesteri cu rasunari sticloase, sa dea de stire la toata lumea de susurul izvoarelor, de fosnetul frunzisului, de tanguitul crestelor si cate si mai cate or intalni”.

Alaturi de protagonistii de pe album, vor participa la concert mai multi invitati de seama: Alexandrina Hristov (voce), Ovidiu Mihaita, Emil Kindlein, Levi Molnar, Sorina Savii (percutie), Nadayana/ Claudiu Lazariuc (hang, pantam, gong) si DJ K-lu.

Concertul de la Dom va depasi sfera muzicala, fiind o manifestare artistica sincretica. Cuvantul si panza pictata cu efect sonor (de Marian Ciuma) se vor imbina armonios cu magia sunetului, pe un fond de proiectii video miscatoare asigurate de Eugen Neacsu.

Aparut initial ca un proiect solo, muzicianului Petre Ionutescu (Trompetre), i s-au alaturat pe parcurs mai multi artisti – prieteni dragi, conceptul proiectului devenind astfel TROMPETRE cu PRIETENÍI. Nucleul e format din Petre Ionutescu, Gabriel Almasi, Sergiu Catana, Arthur Balogh si Marian Ciuma.

Trompetist, muzician si producator, Petre Ionutescu este membru fondator al formatiilor Funky Growl, Blazzaj si fondator al asociatiei Romanian Brass Society. A colaborat cu nume importante de pe scena romaneasca, precum Alexandrina, Thy Veils, Subcarpati sau Negura Bunget.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...