Concediul de maternitate ar putea fi redus la jumatate, de la 2 ani la 1 an

Perioada de acordare a indemnizatiei pentru cresterea copilului ar putea fi modificata, dar cuantumul va ramane neschimbat, a declarat, vineri, ministrul Muncii, Ioan Botis.

Ministrul Muncii a spus ca sunt mai multe variante de modificare a reglementarilor privind indemnizatia pentru cresterea copilului, potrivit Mediafax. Una dintre variantele luate in calcul se refera la injumatatirea perioadei de acordare a indemnizatiei, de la doi la un an, potrivit unor surse.

Premierul Emil Boc spunea in 20 septembrie, ca Guvernul intentioneaza sa regândeasca indemnizatia de crestere a copilului, reducând „generozitatea” unor astfel de plati.

Curtea Consitutionala a validat, in 25 iunie, reducerea sumelor acordate ca indemnizatie pentru cresterea copilului cu 15%, care nu va putea, insa, sa scada mai jos de 600 de lei.

Anterior reducerii, indemnizatia pentru cresterea copilului era de 85% din media veniturilor salariale nete din care se platesc contributii la bugetul asigurarilor sociale, realizate in ultimul an.

Vesti proaste si pentru someri. Guvernul s-a angajat in fata FMI sa nu mai calculeze ajutorul de somaj in functie de salariul minim, pentru a face economie la buget.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...