Conacul Mocioni, din Islanda, inapoi acasa, in Bastionul Theresia: Expozitie dedicata la Timisoara si arta stradala la Foeni. Foto

TIMISOARA. Dupa trei saptamani de expunere pe simezele din capitala Islandei, expozitia eveniment despre Conacul Mocioni revine acasa. Incepand de vineri, 19 aprilie, operele artistilor romani si islandezi realizate in cadrul proiectului de revitalizare a Conacului Mocioni vor fi expuse la Centrul Multifunctional Bastion.

CITESTE SI: Vino si tu sa dai o mana de ajutor! Sute de voluntari asteptati sa coloreze 30 de case traditionale, in doar trei zile, intr-un sat de poveste la 50 km de Timisoara, la o noua editie Color the Village

Intitulata „Heritage of the past-Future of the Community”, expozitia cuprinde lucrari de fotografie, cianotipie, pictura, grafica si arta digitala realizate de artistii romani Andrada Damianovskaia, Corina Nani, Renée Renard, Saint Machine, Sorin Scurtulescu si Ana-Maria Szollosi, alaturi de Sara Björg si Rebekka Ashley, reprezentand Islanda.

Vizitatorii sunt asteptati la vernisajul expozitiei curatoriata de catre Alexandru Babusceac si Odda Júlía Snorradóttir vineri 19 aprilie, de la ora 17.00, operele urmand a fi admirate de public pana in 10 mai.

In paralel, la Foeni se desfasoara rezidenta de arta stradala si peisagistica, unde artistii romani Analisa Radu si Flavius Roua, alaturi de artistul islandez Úlfur Logason decoreaza fatadele a trei cladiri reprezentative din comunitate: primaria, scoala si gradinita. Din aceeasi rezidenta face parte si muralul artistei Corina Nani, „Conacul Mocioni intre trecut si viitor”, lucrare finalizata in luna martie pe peretele statiei de autobuz din Foeni.

Organizarea rezidentelor artistice si cea a expozitiei itinerante fac parte din activitatile de revitalizare a Conacului Mocioni prin intermediul proiectului „Reabilitarea, refunctionalizarea si revitalizarea Conacului Mocioni din Foeni, Judetul Timis”.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Shakespeare : mult zgomot pentru nimic