Opinia Timisoarei

Comuna de langa Timisoara spre care au migrat mii de tineri. Se dau terenuri pentru ei si se ridica o gradinita noua. Ce alte proiecte sunt in lucru

TIMIS. Oficial, comuna numara aproape 8.000 de suflete, insa numarul real al celor care o locuiesc e cu mult mai mare. Vorbim de localitatea Ghiroda aflata in vecinatatea Timisoarei.

Pentru a veni in intampinarea tinerilor care au migrat spre comuna sa-si inalte o casa si sa se bucure de liniste impreuna cu familia, primaria face noi demersuri. In acest an va oferi 120-150 de parcele cu titlu gratuit in baza Legii 15/2003, iar in 6 martie a lansat licitatia pentru construirea unei gradinite.

Documentatia a fost urcata in Sistemul de Achizitii Publice, iar valoarea estimata a proiectului e de 4.151.056 lei.

Firmele interesate sa construiasca gradinita isi pot depune ofertele pana in 28 martie, la ora 15.00, iar criteriul de atribuire va fi pretul cel mai scazut.

Gradinita se va amenaja in Ghiroda pe strada Victoria la nr. 52 si trebuie sa fie gata in 2 ani. O parte din bani sunt asigurati prin Programul National de Dezvoltare Locala, 3 milioane de lei, iar restul de la bugetul comunei.

Gradinita este una dintre investitiile importante ce au loc la noi in comuna. Spun importanta pentru ca una dintre prioritatile noastre este aceea de a extinde comuna, de a atrage tineri, familii cu copii mici si atunci vrem ca ei sa beneficieze de tot confortul de care au nevoie. De la drumuri, utilitati, infrastructura scolara… vrem sa aiba in comuna lor tot ce se gaseste si in oras„, spune pentru opiniatimioarei.ro Ionut Stanusoiu, primarul comunei Ghiroda.

In 5 martie, Primaria Ghiroda a semnat si 6 contracte privind serviciile de intocmire studii de fezabilitate pentru proiecte asteptate de locuitori: Largirea la 4 benzi de circulatie de la sens giratoriu DN6 pana la limita cu Remetea Mare, realizarea bazei sportive aeroport, amenajarea de canale tehnice si iluminat public pe strazile cu retea electrica in curs de ingropare, ingroparea liniilor aeriene in Giarmata Vii, amenajarea de piste de biciclete in Giarmata Vii, realizarea unei subtraversari DN6 – Calea Lugojului, din strada Victoria spre strada Viorelelor in Giarmata Vii.

Primaria Ghiroda are in executie in acest moment 40 de studii de fezabilitate si proiecte tehnice.

Exit mobile version