Noutati :

Comuna de langa Timisoara spre care au migrat mii de tineri. Se dau terenuri pentru ei si se ridica o gradinita noua. Ce alte proiecte sunt in lucru

11 martie, 2019 - 01:31 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMIS. Oficial, comuna numara aproape 8.000 de suflete, insa numarul real al celor care o locuiesc e cu mult mai mare. Vorbim de localitatea Ghiroda aflata in vecinatatea Timisoarei.

Pentru a veni in intampinarea tinerilor care au migrat spre comuna sa-si inalte o casa si sa se bucure de liniste impreuna cu familia, primaria face noi demersuri. In acest an va oferi 120-150 de parcele cu titlu gratuit in baza Legii 15/2003, iar in 6 martie a lansat licitatia pentru construirea unei gradinite.

Documentatia a fost urcata in Sistemul de Achizitii Publice, iar valoarea estimata a proiectului e de 4.151.056 lei.

Firmele interesate sa construiasca gradinita isi pot depune ofertele pana in 28 martie, la ora 15.00, iar criteriul de atribuire va fi pretul cel mai scazut.

Gradinita se va amenaja in Ghiroda pe strada Victoria la nr. 52 si trebuie sa fie gata in 2 ani. O parte din bani sunt asigurati prin Programul National de Dezvoltare Locala, 3 milioane de lei, iar restul de la bugetul comunei.

Gradinita este una dintre investitiile importante ce au loc la noi in comuna. Spun importanta pentru ca una dintre prioritatile noastre este aceea de a extinde comuna, de a atrage tineri, familii cu copii mici si atunci vrem ca ei sa beneficieze de tot confortul de care au nevoie. De la drumuri, utilitati, infrastructura scolara… vrem sa aiba in comuna lor tot ce se gaseste si in oras„, spune pentru opiniatimioarei.ro Ionut Stanusoiu, primarul comunei Ghiroda.

In 5 martie, Primaria Ghiroda a semnat si 6 contracte privind serviciile de intocmire studii de fezabilitate pentru proiecte asteptate de locuitori: Largirea la 4 benzi de circulatie de la sens giratoriu DN6 pana la limita cu Remetea Mare, realizarea bazei sportive aeroport, amenajarea de canale tehnice si iluminat public pe strazile cu retea electrica in curs de ingropare, ingroparea liniilor aeriene in Giarmata Vii, amenajarea de piste de biciclete in Giarmata Vii, realizarea unei subtraversari DN6 – Calea Lugojului, din strada Victoria spre strada Viorelelor in Giarmata Vii.

Primaria Ghiroda are in executie in acest moment 40 de studii de fezabilitate si proiecte tehnice.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Pare de vis dar sa ne trezim la ralitate si sa ne gundim de CE oare vin cu asemenea proiecte dupa atita timp si sa ne gindim CE benefici or avea aceste asupra lor sunt satul de proecte si prumisiun ramase doar pe hirtie .. Asi avea o intrebare domnului primar de la Ghiroda acum un an jumate ati inceput proglamul cu copii de ajuca football atrenori terenu toate platite din bugetul primariei inafara de echpament pe care am fost in ziua respectiva cind atrenori anutase pariti daca sunt deacord sa ieie echpamente simple de o culoare la fel idiferent de unde see cumpara dar sa fie 1 de culoare alb si unu de culoare rosie doar atita parinti drebuia sa cotizeze dar acuma de CE va timp trbuie sa cotizeze probabil nu sau Mai gasit bani la buget . Tote proiectele aste asa sfirsec cu cite o vila construite conturi mari pri banci de pe proectele lor iventate i-mi pare rau dar asta e realitatea ..Va daresc success !!

  2. O gramada de tineri care stau in chirie si contribuie la tot ce inseamna Ghiroda,dar daca ajungi in primarie nu te bag nimeni in seama…nu iti ofera nici un detaliu pe baza ca nu stiu inca prea multe…culmea ca pe internet se minte cu nerusinare…