Noutati :

Comuna care infloreste langa Timisoara! Primarul Girocului Ionel Toma: Tot ce s-a facut si se face in Giroc este in folosul si la cererea cetatenilor

4 mai, 2016 - 10:35 AM
Autor: Anonim      
Categorie: ECONOMIC
0

GIROC. În ultimii 4 ani Girocul s-a dezvoltat într-un ritm alert. Infrastructura a constituit un obiectiv prioritar al administrației locale. Au fost asfaltate străzi pe o suprafață de peste 27.000 de metri pătrați, alte peste 29.000 de metri pătrați s-au asfaltat pe intrânduri, s-au realizat străzi cu pavaj pe o suprafață de peste 18.000 de metri pătrați și trotuare de peste 50.000 de metri pătrați. Tot pentru sporirea confortului locuitorilor comunei, s-au montat 880 de stâlpi de iluminat public, ceea ce înseamă o linie de 20 de kilometri. Totodată, s-au ridicat 1.150 de podețe noi și s-au lărgit alte peste 1.500.

Rețeaua de apă s-a extins cu 90 de kilometri, iar cea de canal, cu 89 de kilometri.

S-au făcut și investiții importante în școli și grădinițe. În prezent, datorită măsurilor luate pentru extinderea spațiilor de învățământ, s-a depășit suprafața de 10.000 de metri pătrați utili, ceea ce înseamnă săli de clasă, laboratoare, săli de spot, grădinițe și altele. Tot la acest capitol, s-a reușit înființarea Liceului David Voniga, iar urmarea acestor investiții este creșterea numărului de elevi care învață în toate ciclurile la peste o mie. S-a construit un after-school la liceul din Giroc și s-au pus bazele unuia asemănător în Chișoda, la Școala Generală Iosif Ciorogariu. Emulația resimțită la acest nivel s-a concretizat și prin mărirea membrilor Ansambului de Cântece și Dansuri Ghiocelul, în prezent acesta însumând peste 250 de persoane. Ansambulul are acum în dotare peste 500 de costume populare din toate zonele țării cu care se prezintă la diferite spectacole. Au fost achiziționate, de asemenea, instrumente muzicale, precum și aparatură de sonorizare performantă. În vederea redimensionării spațiului de mișcare la Școala din Chișoda și pentru înființarea unei biblioteci și a unui spațiu pentru desfășurarea unor activități de antrenament la șah, s-au achizițioant două noi imobile, în Giroc și Chișoda. În aceeași linie, va fi edificată noua creșă, care va avea până la 150 de locuri. Tot în mandatul care se încheie acum s-a tăiat panglica la noua creșă, cu o suprafață construită de peste 1.000 de metri pătrați, și s-a extins grădinița la o suprafață de 1000 metri pătrați. În prezent, se află în construcție un corp de legătură între cele două clădiri ale grădiniței și ale creșei, acolo urmând a funcționa o sală de mese care să asigure serivicii pentru 200 de copii și o sală pentru derularea activităților culturale de peste 300 de metri pătrați.

Pentru asigurarea unor servicii de transport la nivel european au fost achiziționate trei autobuze IVECO cu EURO 6 și s-au amenajat peste 300 de metri pătrați din spațiile primăriei, măsură menită a conduce la creșterea eficientizării activității lucrului cu cetățenii.

Eu cred că toate aceste realizări sunt destule vizibile pentru tot cetățeanul. Am făcut aceste investiții in folosul și la cererea cetățenilor. Nu am uitat nici de cei mai nevoiași și am pus bazele primelor locuințe sociale din fonduri proprii ale primăriei. Am depus la PNDR un proiect de aproximativ patru milioane de euro, în vederea construirii de locuințe sociale. Totodată, s-au modernizat peste 65 la sută din liniile de alimentare cu energie electrică, tocmai datorită ritmului crescut al construcției de locuințe. Relevant pentru dinamica din acest sector este faptul că, anual, s-au eliberat aproximativ 750 de autorizații de construire. Nu e de mirare că populația Girocului a ajuns la peste 12.000 de locuitori în acte, la care se aduagă încă alte circa 2.500 de persoane aflate în tranzit sau la familii”, ne-a declarat primarul comunei Giroc Ionel Toma.

primar-giroc-tomaInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...