Noutati :

Competente Antreprenoriale Sociale la Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timisoara

25 mai, 2015 - 04:00 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: ECONOMIC
0

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, in calitate de partener coordonator, organizeaza in data de 29 mai 2015, cu incepere de la ora 1100, in Sala C.E.D.O. a sediului CCIAT din P-ta Victoriei nr.3, conferinta de lansare a Proiectului ”CASE – Competente Antreprenoriale Sociale”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritara 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de interventie 6.1 „Dezvoltarea economiei sociale”.
cursuri
Proiectul este derulat de CCIAT in parteneriat cu S.C. GAPA SRL, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Vrancea – parteneri nationali si Associazione Gruppo Euroconsult – partener transnational.

Perioada de implementare a proiectului este de 12 luni, incepand cu data de 5 ianuarie 2015.

Proiectul vizeaza imbunatatirea accesului persoanelor din grupurile vulnerabile la piata muncii din Regiunile Vest si Sud-Est, atat in economia sociala, cat si in economia formala.

In cadrul proiectului, vor fi create 7 structuri de economie sociala (SES-uri), dintre care 5 in mediul rural. Astfel, este sustinuta integrarea sau reintegrarea pe piata muncii a persoanelor excluse social – familii cu mai multi copii, familii monoparentale, femei in situatii de risc, persoane care au parasit timpuriu scoala, persoane care locuiesc in comunitati izolate, persoane care traiesc din venitul minim garantat, persoane cu dizabilitati – prin generarea a 34 de locuri de munca specializate pe servicii generatoare de profit.

Proiectul asigura acces gratuit la servicii de consiliere si orientare profesionala pentru 240 de persoane cat si de formare profesionala pentru 186 de persoane expuse riscului de excluziune sociala, in scopul integrarii sau reintegrarii acestora pe piata muncii.

Tot ca activitati gratuite in cadrul proiectului, se vor organiza doua targuri de joburi in domeniul economiei sociale, doua caravane ale inovarii sociale, o Gala a Excelentei in antreprenoriat social si un schimb transnational de bune practici.

La conferinta de lansare a proiectului vor participa reprezentanti ai administratiei publice locale si serviciilor deconcentrate din teritoriu, reprezentanti ai grupului tinta, asociatii si organizatii neguvernamentale din domeniul socio-economic, firme, mass media.

Conferinta este moderata de Adela Ionela DINU, speaker motivational, Director executiv al Asociatiei pentru Promovarea Femeii din Romania – filiala Timis.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...