Noutati :

Companii din intreaga tara le-au prezentat studentilor politehnisti universul aschierii

24 iunie, 2012 - 03:22 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Reprezentanti ai mai multor firme din tara care utilizeaza masini unelte cu comanda numerica s-au intalnit cu studentii Universitatii Politehnica din Timisoara si au vorbit despre viitorul lor.

Tinerii de la Facultatea de Mecanica, Departamentul Ingineria Materialelor si a Fabricatiei au participat la intalnirea cu reprezentantii companiilor si au aflat ce trebuie sa faca pentru a intra in piata muncii cu notiuni pe care firmele deja le folosesc.

evenimentul s-a adresat studentilor ce au cunostinte de mecanica, fiind prezente firme din tara care utilizeaza masini unelte cu comanda numerica si folosesc scule aschietoare.

Adina Moldoveanu a deschis seminarul printr-o prezentarea a produselor folosite de companii. Au urmat demonstratii practice, in care tinerilor le-au fost prezentate modalitatile de lucru pe echipamentele CNC a laboratorului cu comanda numerica din cadrul univesitatii, laborator coordonat de dr. ing. Adrian But.

Tematica, prin „know how-ul” si aplicatiile „live” aduc un plus in sistemul educational si reprezinta o simbioza perfecta intre mediul academic si cel industrial.

Evenimente de acest gen sunt foarte importante pentru studenti doarece isi pot insusi cunostiinte si pot sa isi dezvolte orizontul cu privire la ultimele tehnologii din domeniul aschierii, al sculelor si al programarii asistate a masinilor CNC. Cred ca cei prezenti la actiune au fost foarte multumiti de cele prezentate si sunt sigur ca aceste actiuni vor continua”, a precizat Norbert Kazamer, reprezentantul studentilor in Consiliul de Administratie al Universitatii.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...