Opinia Timisoarei

Compania Aquatim din Timisoara, locul I in Topul National al Firmelor

Pentru a treia oara consecutiv, Aquatim a obtinut locul I pe tara, in Topul National al Firmelor, organizat de Camera de Comert si Industrie a României. Societatea timiseana de apa si canalizare a fost premiata la Bucuresti, pentru rezultatele financiare realizate in domeniul specific de activitate – industrie, captarea, tratarea si distributia apei, la categoria intreprinderi mari.

Topul national al firmelor se face exclusiv pe baza indicatorilor financiari, prin interclasarea topurilor judetene, realizate de Camerele de Comert. Performanta obtinuta de Aquatim, al treilea an la rând, denota eficienta economica a societatii. Compania este unul din investitorii majori din judetul Timis, in conditiile in care pretul apei este printre cele mai mici din tara.

In ultimii 15 ani, compania a atras finantari externe pentru realizarea unor investitii de peste 50 milioane de Euro in Timisoara, in prezent fiind in curs de finalizare un program de 120 milioane de Euro de modernizare a infrastructurii de apa si canalizare in judet, din fonduri europene. Pentru perioada 2014-2020, Aquatim lucreaza la un nou program investitional, cu componenta nerambursabila, finantat prin Programul Operational Infrastructura Mare al UE, in valoare de peste 150 de milioane de euro, fonduri directionate catre localitatile mici si mijlocii din judet.

Stabilitatea economica a societatii Aquatim este, de asemenea, apreciata si de catre institutiile de finantare internationale. Aquatim a fost prima companie de utilitati publice din tara care a contractat, in anul 2007, un imprumut fara garantii de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, in prezent aflându-se la al treilea contract BERD de imprumut, pentru co-finantarea investitiilor de anvergura in regiune.

Exit mobile version