Noutati :

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a introdus Lista Rosie a statelor cu risc epidemiologic. Cei care sunt vaccinati si vin din aceste tari nu mai stau in carantina

14 mai, 2021 - 10:50 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: NATIONAL
1

Cu numai cateva ore inainte sa se ridice o parte dintre restrictiile impuse in pandemie, Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a impartit statele cu risc epidemiologic in trei liste, cu coduri, pe care le au si incidentele din tara noastra: rosu, galben si verde.

CITESTE SI: E negru pe alb. Guvernul a decis oficial eliminarea unor restrictii. Nu vom mai purta masca in aer liber, se ridica carantina de noapte, salile de fitness se deschid la 50% din capacitate, terasele se inchid la miezul noptii 

Pe  lista rosie se afla in prezent 32 de state de pe mai multe continente. Cei care vin in Romania din aceste state trebuie sa fie vaccinati pentru a nu intra in carantina. Prezentarea unui test negativ nu este suficienta pentru a scapa de aceasta.

Decizia CNSU stabileşte si conditiile in care persoanele care vin din diferite zone sunt scutite de masura carantinei, iar Raed Arafat a explicat si de ce a fost introdusa lista rosie.

Lista este difrentiata pe coduri – verde, galben si rosu, exact dupa incidentele din Romania. Motivul pentru care s-a facut acest lucru este pentru a nu intra brusc tari care ne depasesc cu foarte putin. Daca este in codul galben, persoana nu intra in carantina daca este vaccinată sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. Dacă este din zona rosie, fie persoana este vaccinata, fie intra in carantina. Testul nu mai scuteste de carantina”, a declarat Raed Arafat.

Cei care vin din zona verde nu mai au nevoie de niciun fel de document.

Cine vine din zona verde, turistii, nu mai au nevoie de nimic. Asta este vestea buna”, a declarat premierul Florin Citu.

Carantina pentru cei din zona rosie este de 14 zile. Dacă fac un test RT PCR si rezultatul este negativ se poate iesi din carantină in cea de-a zecea zi.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Cifre pe care nu le inteleg(em), si nu stiu cum sa le compar(am):
    1. La Timișoara, rata scade vineri la 1,06/1000 de locuitori (ZONA VERDE)
    (este echivalent 106 la 100.000 de locuitori)
    2. In Serbia 3 la 100.000 de locuitori (rata cumulata) (ZONA ROSIE)
    Poate cei in drept la comunicare dau detalii? Nu de altceva dar se creiaza nedumeriri de nedorit!