Noutati :

Comisia de Integritate a hotarat excluderea lui Geoana din PSD! Unde se indreapta Presedintele Senatului?

13 noiembrie, 2011 - 03:25 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
3

UPDATE: Mircea Geoana: „Decizia Comisiei Nationale de Arbitraj si Integritate Morala a PSD este nula“

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a aratat, intr-un comunicat de presa, ca decizia Comisiei PSD de a-l exclude din partid este nula, pentru ca a fost luata fara audierea partilor.

Fostul presedinte al social democratilor sustine ca, astfel, hotararea nu produce consecinte.

Decizia de astazi, 13 noiembrie 2011, a Comisiei Nationale de Arbitraj si Integritate Morala a PSD este nula de drept din perspectiva Statutului PSD si reprezinta o nulitate absoluta din punctul de vedere al Legii Partidelor Politice, intrucat neaudierea partilor atrage nulitatea absoluta a deciziei. Fiind nula din toate punctele de vedere, decizia nu produce consecinte”, arata Geoana in comunicat.

Mircea Geoana mai explica faptul ca, prin aprobarea Statutului nou in 2010, Comisia si-a incheiat de drept existenta si mandatul.

Membrii BPN au fost manipulati sa creada ca este posibila o simpla inlocuire fara o revocare prealabila si trebuie sa vedem cine a provocat si din ce motive a provocat aceasta manipulare grosolana. Am incredere ca forurile statutare ale partidului vor face ceea ce simulacrul de azi nu a facut: restabilirea adevarului si gasirea solutiilor pentru pastrarea unitatii si a credibilitatii partidului si a Opozitiei„, a mai precizat Presedintele Senatului.

CNAIM a decis, duminica, cu 43 de voturi „pentru”, cinci „impotriva” si doua abtineri, excluderea lui Mircea Geoana din PSD.

_______________________________________________________________________________

Scandalul din PSD se incheie cu excluderea lui Geoana din randul social democratilor. Dan Sova, presedintele CNAIM a PSD, a anuntat oficial decizia Comisiei de a recomanda Comitetului Executiv excluderea lui Mircea Geoana.

Sova a afirmat, dupa sedinta Comisiei Nationale de Arbitraj si Integritate Morala (CNAIM) a PSD, ca in conformitate cu prevederile Statutului, Comisia a luat decizia de a propune Comitetului Executiv al PSD excluderea lui Mircea Geoana din randul social democratilor.

El a mentionat ca votul a fost 43 „pentru” si cinci „impotriva”. Dan Sova a explicat ca, potrivit Statutului PSD, Comisia analizeaza faptele, eventualele incalcari ale Statutului si stabileste care sunt sanctiunile care pot fi aplicate.

Vom inainta Hotararea CNAIM Comitetului Executiv al PSD, care este organul executiv politic suprem, si care se va pronunta in aceasta cauza„, a declarat el.

Intrebat ce i s-a reprosat, exact, lui Mircea Geoana, Sova a raspuns: „E o chestiune interna„.

Sunt absolut consternat de situatia creata. Am fost invitat la 14.15, am venit la 14.10 si am constatat ca sedinta deja de epuizase. Este regretabil, mi-am oferit disponibilitatea sa particip in continuare dar Dl. Sova mi-a comunicat ca este prea tarziu si ca nu mai poate sa convoace colegii„, a declarat Mircea Geoana.

CITESTE SI: Mircea Geoana: „Voi incerca sa demontez acuzele aduse de colegi. Vizita in America a fost programata cu luni de zile inainte“Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Aceasta comisie, cred ca este de, dezintegritate.

  2. Saracu Geoana a picat prostanacu partidului acuma, se joaca astia tenis cu el pe post de minge. Oricum ar fi e rusinos pt PSD ca un om pe care l-au sustinut la presedentie, acuma matura cu el pe jos. E clar ca s-au jucat cu el tot timpu, cam malefici oamenii astia

    • Eu cred (și sper) că treaba cu Vântu e groasă și vor să scape de el (n.r. de Geoană) înainte de a le strica ”imaculata imagine a” partidului.