Comisarul Muresan de la Garda Financiara, cercetat in stare de libertate. Decizia a fost luata de Tribunalul Timis

Tribunalul Timis a admis recursul inaintat de avocatii comisarului Ioan Muresan de a fi cercetat in stare de libertate. Magistratii au schimbat si incadrarea juridica a faptei, din santaj in abuz in serviciu. Avocatul comisarului de la Garda Financiara Timis, Florin Kovacs, spune ca totul a fost o inscenare.

Decizia magistratilor a fost sa il cerceteze in stare de libertate pe Ioan Muresan, care fusese arestat preventiv in 13 ianuarie dupa un control al DNA Timisoara. „A fost o inscenare si suntem bucurosi ca instanta de recurs a inteles acest lucru si a decis punerea in libertate a clientului”, a declarat Florin Kovacs. Schimbarea incadrarii juridice din santaj in abuz in serviciu poate duce si la o alta masura. Daca prejudiciul este mai mic de 100.000 de euro, Muresan se poate alege doar cu o amenda penala.

Conform DNA, in data de 23 decembrie 2010, inculpatul Muresan Ioan, prevalandu-se de calitatea sa de comisar in cadrul Garzii Financiare – Sectia Judeteana Timis, a simulat efectuarea unui control de specialitate la un magazin alimentar din municipiul Timisoara apartinand unui denuntator. Cu aceasta ocazie, a constatat unele abateri de la legislatia fiscala si i-a comunicat denuntatorului ca acestea sunt sanctionabile cu amenda contraventionala cuprinsa intre 8.000 si 10.000 lei si suspendarea activitatii societatii comerciale.

In realitate, spun procurorii DNA, Muresan a efectuat acest control in mod formal si superficial pentru a o determina pe o persoana apropiata denuntatorului sa restituie unei alte persoane, cunostinta lui Muresan, o datorie in suma de 7.000 de lei. In perioada decembrie 2010 – ianuarie 2011, in conditiile in care denuntatorul era intr-o stare de temere indusa de amenintarea ca va fi sanctionat, comisarul i-a stabilit denuntatorului termene si sume fixe si certe privind modalitatea de achitare a datoriei, care a fost restituita partial. La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiteri din cadrul M.A.I. – Directia Generala Anticoruptie.

Inculpatului Muresan i s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala. La data de 13 ianuarie 2011, procurorii anticoruptie au dispus retinerea acestuia pe o perioada de 24 de ore, iar la data de 14 ianuarie 2011, Judecatoria Timisoara a dispus arestarea preventiva pentru 29 de zile a inculpatului.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...