Noutati :

Comasarile scolilor din Timisoara isca scandaluri intre dascali, parinti si autoritati. Afla ce scoli sunt propuse spre comasare!

2 februarie, 2012 - 12:49 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

Comasari peste comasari. O viata grea ii asteapta pe profesorii timisoreni din toamna lui 2012. Primaria Timisoara vrea sa reduca din costuri, iar Inspectoratul Scolar sa gaseasca solutii pentru plata salariului profesorilor, odata cu implementarea noii legi a educatiei, care prevede costul per elev. Iar solutia pe care autoritatile locale au gasit-o o reprezinta comasarea. Prin absorbtie. Decat doua scoli care au putini elevi si nu pot sa-si plateasca personalul, mai bine una, cu elevi multi si bani pentru toata lumea. Asta este  explicatia reprezentantilor ISJ. Astfel, cinci unitati de invatamant din Timisoara vor fi comasate.

„Miercuri (1 februarie, n. red) a avut loc o sedinta la care au participat reprezentantii Primariei si ai Inspectoratului in care s-a luat in discutie problema comasarilor. Primaria Timisoara va organiza o dezbatere publica, in care va asculta si parerile parintilor si ale profesorilor. Comasarile vor fi stabilite printr-o hotarare a Consiliului Local Timisoara in sedinta ordinara din lumea februarie”, a precizat Francisc Halasz, inspector general adjunct in cadrul Inspectoratului scolar Timis.

Grupul Scolar de Posta si Telecomunicatii va fi mutat la Colegiul Tehnic „D. Leonida” – fostul CFR. Aici scandalul este cat casa. Parintii elevilor de la Grupul Scolar, precum si o parte a profesorilor, nu doresc sa plece la marginea orasului. Ei acuza performantele slabe ale colegilor de la fostul CFR. Autoritatile spun ca fac economisiri prin aceasta mutare plus ca dotarile de la „D. Leonida” si spatiul de acolo ajuta toate partile.

A doua comasare este cea a Colegiului Tehnic de Vest cu Colegiul Tehnic Mincu. Aici, deocamdata, probleme nu s-au anuntat la orizont, dar pot aparea in orice moment. Scoala Generala Nr. 15 va fi comasata cu Generala 13, crescand astfel numarul elevilor, iar Gradinita cu Program Prelungit Nr. 8 va fi comasata cu Gradinita P.P. 11, care apartine Colegiului Tehnic Electrotimis.

Ultima comasare pe agenda Primariei este cea a scolii Generale Nr. 26 cu scoala Generala Nr. 18. Astfel, cei 400 de elevi ai primei unitati de invatamant, impreuna cu cei peste 500 ai scolii 18 vor forma un singur colectiv. Numai ca parintii si cadrele didactice ale Scolii cu clasele I-VIII Nr. 26 nu sunt de acord.

Reprezentantii parintilor sustin ca elevii vor fi mutati la sediul celeilalte unitati de invatamant, ca vor invata dupa-amiaza si ca unii profesori foarte capabili isi vor pierde locul de munca. Ei ii acuza chiar pe reprezentantii ISJ de anumite interese ascunse. De partea cealalta, Marin Popescu, inspector scolar general in Timis, este de alta parere.

„Comasarea nu inseamna ca elevii se vor muta la Generala 18. Dispare doar directoratul. Scandalul il fac doar managerii, care sunt slabi”, spune transant acesta.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...