Noutati :

Comasarea scolilor din Timisoara, in sedinta extraordinara la Consiliul Local. Afla ce vor decide alesii!

12 martie, 2012 - 02:14 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Alesii locali se intalnesc marti in sedinta extraordinara pentru a vota proiectul de hotarare privind comasarea mai multor scoli din Timisoara, dupa ce vreme de mai multe saptamani au incercat sa gaseasca o solutie.

Initial, proiectul trebuia sa fie votat in luna februarie, insa consilierii locali au decis sa amane luarea unei decizii din cauza conflictelor iscate. Acum insa, alesii sunt pregatiti sa-l voteze. In plus, in hotarare vor introduce un amendament prin care sa nu le mai permita elevilor sa mearga la scoala dupa-amiaza, dar numai in conditiile in care exista spatii disponibile.

Proiectul de hotarare privind functionarea retelei scolare prevedea, initial, comasarea a 4 mari licee din oras, ramanand in cele din urma doar 2. Este vorba despre comasarea Colegiului Tehnic de Vest cu „Ion Mincu” si cea a Liceului Tehnologic de Posta si Telecomunicatii cu fostul Liceu CFR, actualul Colegiu Tehnic „Dimitrie Leonida”. Parintii si elevii care invata la Liceul de Posta s-au revoltat insa, nefiind de acord sa invete in incinta fostului Liceu CFR. S-au organizat dezbateri publice, iar elevii au protestat, insa fara nicio solutie. La nivelul Consiliului Local s-a format o comisie care sa stabileasca ce se intampla mai departe.

Potrivit consilierului local Traian Stoia, unul dintre membrii comisiei, proiectul de hotarare va avea si un amendament, vizavi de folosirea unui numar de 156 de sali de la Colegiul de Vest de catre Colegiul Banatean.

„Trebuie sa putem oferi Colegiului Banatean posibilitatea sa faca ore dimineata, cu toate clasele. Avem un amendament ca toata lumea sa faca ore dimineata, in spatiile puse la dispozitie. Deja punem spatiu excedentar, pentru ca erau probleme la Colegiul Banatean. Mai sunt in mai multe locuri. Pe final vom folosi si spatiile ramase disponibile in camine. Acolo unde nu sunt spatii, ne chinuim sa cream. Toata lumea trebuie sa faca ore dimineata, pentru ca nici familia nu e familie altfel, iar copiii trebuie supravegheati”, ne-a declarat Traian Stoia.

In ceea ce priveste comasarile, acestea se vor face mai bland, spun alti consilieri care fac parte din comisie. Potrivit Adrianei Blaj, in cele din urma, Liceul de Posta se comaseaza cu Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida”, pastrandu-se denumirea din urma. „Elevii raman in actualele sedii, cei care sunt acum, pana la terminarea liceului. De la anul, cei care se inscriu in clasa a IX-a vor merge la Colegiul Dimitrie Leonida”, a declarat Blaj.

Cat despre comasarea dintre „Ion Mincu” si Colegiul de Vest, aceasta se va face doar din punct de vedere juridic. Elevii vor ramane insa in clasele lor. Se vor uni si alte unitati de invatamant, cum ar fi Gradinitele cu Program Prelungit cu numerele 6, 38 si 19. Alesii locali se intrunesc marti, incepand cu ora 15:00, in sedinta extraordinara pentru a vota acest proiect.

CITESTE SI: Elevii din Timisoara ar putea face ore doar dimineata! Alesii locali au amanat comasarea scolilor si gradinitelor

CITESTE SI: Inspectoratul Scolar Timis vrea sa dea in judecata Primaria Timisoara si Consiliul LocalInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...