Noutati :

Comasarea alegerilor este neconstitutionala! Alegerile locale si cele parlamentare nu vor avea loc in aceasi zi!

25 ianuarie, 2012 - 01:29 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Alegerile locale si cele parlamentare nu vor avea loc in aceasi zi! Asta a decis miercuri Curtea Constitutionala. Curtea Constitutionala a decis, ca legea privind comasarea alegerilor este neconstitutionala. Instanta a admis astfel sesizarea USL, care a sustinut ca prin aceasta lege, Guvernul a nesocotit prevederea constitutionala potrivit careia Parlamentul este unica autoritate legiuitoare, dar si reglementarile europene potrivit carora legislatia electorala nu poate fi modificat

In urma cu o saptamana, pe 18 ianuarie, CCR a decis sa amane dezbaterile, pentru a solicita Guvernului informatii suplimentare privind impactul economic al comasarii alegerilor locale si parlamentare, avand in vedere ca in expunerea de motive a actului normativ se arata ca organizarea separata a alegerilor ar avea un impact financiar asupra cheltuielilor din bugetul de stat mai mare decat daca acestea ar avea loc in acelasi timp.

Curtea a inceput din 12 ianuarie discutiile pe marginea contestatiei opozitiei, insa dezbaterile au fost si atunci amanate o saptamana.

Guvernul si-a asumat raspunderea in Parlament pe proiectul de lege care vizeaza comasarea alegerilor parlamentare si locale pe 15 decembrie 2011.

USL spune in sesizarea catre CCR privind Legea comasarii, depusa la sfarsitul lunii decembrie 2011, ca Guvernul a nesocotit prevederea constitutionala potrivit careia Parlamentul este unica autoritate legiuitoare, dar si reglementarile europene potrivit carora legislatia electorala nu poate fi modificata decat cu minim 12 luni inainte de alegeri.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...