Noutati :

COLTERM s-a scos! Uimitor pentru ce primeste aproape 18 milioane de euro in urmatorii patru ani de la Primaria Timisoara

12 mai, 2017 - 04:38 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Consilierii locali au decis in ultima sedinta de plen sa bage aproape 18 milioane de euro in buzunarul Colterm in urmatorii 4 ani, dupa ce au acordat i-au un contract care are un alt obiect de lucru decat cel primar al societatii.

CITESTE SI: Cartierele din Timisoara care au ‘castigat’ locuri de parcare! 

Colterm se va ocupa in urmatorii patru ani si de reparatia si intretinerea cladirilor care se afla in administrarea Primariei Timisoara. Valoarea contractului este aproape 20 de milioane de lei pe an, fara TVA, pentru lucrarile pe care le face, iar intelegerea se intinde pe urmatorii 4 ani. Contractul va putea fi prelungit prin acte aditionale, iar daca Primaria nu va mai dori continuarea colaborarii, este obligata sa anunte acest lucru cu 6 luni inainte de finalizarea contractului. Colterm va avea obligatia de a supraveghea lucrarile la cladiri, de a asigura forta de munca, materialele si echipamentele, iar in cazul in care va gasi obiecte de patrimoniu, acestea vor intra in proprietatea Primariei. Viceprimarul Dan Diaconu a explicat de ce acest contract a fost atribuit Colterm si nu unei alte societati a primariei, cum ar fi Societatea Drumuri Municipale.

Coltermul are in momentul de fata personal pe zona asta si are echipe de muncitori pe zona de constructii, reparatii intretinere. SDM-ul nu mai are, i-au mutat pe toti la drumuri si are si foarte multe activitati. Mai mult de atat nu puteau duce„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, viceprimarul Dan Diaconu.

CITESTE SI: Razie in piata la Timisoara! Politistii au avut nevoie de o duba la plecare 

Consilierul local Simion Mosiu a cerut inaintea votului lamuriri, daca societatea de termoficare are tot ce ii trebuie pentru a desfasura activitatile stipulate in contract. Explicatiile au venit de la directorul interimar Colterm, Emil Serpe.

Este o activitate de reparatii pe avarii-intretinere. Din 2014, Colterm are o echipa specializata pentru reparatii tehnice, in afara de echipele care lucreaza pe avarii. In momentul de fata avem cam 40 de salariati, instalatori, electricieni, zidari, oameni pregatiti pentru activitati de reparatii. Utilaje avem in parcul auto 50, de la sapatoare, bascule, absolut tot… Este o solutie pentru perioada de vara, dupa cum stiti Colterm are activitate sezoniera”, a declarat Emil Serpe.

Conform documentatiei pentru acest proiect, Colterm are un numar de 850 de angajati, din care personal 258 personal direct productiv implicat in intretinerea de retele termice, ACM si apa rece, lucrari de reparatii si intretinere la imobile si 20 de ingineri, din care 10 ingineri de specialitate.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...