Colterm primeste peste 100 de milioane de lei, pentru ca in Timisoara sa nu fie probleme cu caldura la iarna. Cum se vor cheltui banii

TIMISOARA. A fost aprobat creditul care salveaza, in iarna aceasta, societatea de termoficare din Timisoara.

CITESTE SI: Revoltator. Cum face Horticultura curatenie in Timisoara? Goleste cosurile de gunoi in pubelele de reciclabile ale RETIM. Video 

Peste 100 de milioane de lei vor intra in conturile Colterm, pentru a asigura functionarea companiei in perioada urmatoare, iar banii vor putea fi folositi doar pentru sustinerea activitatii curente.

„Ni s-a anuntat ca toata documentatia noastra pentru obtinerea unui imprumut din trezorerie pentru sustinerea activitatii de producere si furnizare de agent termic pe parcursul iernii, a fost fost aprobata. A fost aprobat creditul de 102 milioane de lei. Cu ei vom plati gazul, carbunele transportul carbunelui, vom acoperi toate cheltuielile conexe”, a spus primarul Nicolae Robu.

Banii primiti drept imprumut de la Trezorerie vor putea fi folositi strict pentru activitatile de functionare ale Colterm, nu si pentru a acoperi datoriile istorice alea societatii. Insa edilul Timisoarei este increzator ca, de acum va putea plati restantele din fonduri de la bugetul local.

„Datoriile istorice nu pot fi platite din acesti bani dar, daca nu trebuie sa dam bani din bugetul local curent pentru toate activitatile despre care vorbeam, atunci ne raman ca sa achitam o parte din datoriile istorice”, a completat Robu.

In tot acest timp, directorul Colterm anunta la inceputul saptamanii ca, pe langa imprumutul din trezorerie, face si alte demersuri pentru a scoate societatea de termoficare din impas.

„Cheltuielile curente de functionare, in cea mai mare parte, sunt cu combustibilul, respectiv cu gazul. In acest sens noi am demarat discutiile cu furnizorii de gaz pentru a avea si un pret avantajos pentru incheierea unui contract cu plata in avans, asa cum prevede OUG 36. Contractul il avem pe mail, urmeaza semnarea lui si apoi plata si intrargea in vigoare. Nu vom mai avea probleme. Problemele mici mai avem, le ducem, dar ceea ce este important pentru populatie e ca nu va ramane fara incalzire orice s-ar intampla”, spunea Emil Serpe, directorul Colterm.

Va reamintim, pentru furnizorii de gaz si carbune exista deja esalonari la plata. Astfel, compania Colterm va fi obligata sa achite facturile curente, dar si esalonarile scadente, in caz contrar riscand, inca o data, sistarea furnizarii, executarea silita si, prin urmare, imposibilitatea furnizarii energiei termice.

Timisoara a ramas deja fara apa calda si caldura de doua ori, doar anul acesta, dupa ce furnizorul de gaze naturale a sistat livrarea, din cauza datoriilor mari pe care compania de termoficare le are catre E.On GAz.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...