Colterm cere 80 de milioane de lei, banii pentru certificatele de poluare. Altfel, la 1 mai ar putea intra in faliment

TIMISOARA. E oficial. De 80 de milioane de lei e nevoie pentru cumpararea certificatelor de poluare. Colterm, prin administratorul judiciar, a instiintat Primaria Timisoara si solicita banii pentru achizitionarea a 227.000 de certificate de emisii de gaze cu efect de sera, aferente anului 2022.

Daca nici de aceasta data nu vor fi cumparate, urmeaza falimentul companiei de termoficare la Timisoara.

In ipoteza in care Colterm SA nu va achizitiona pana cel tarziu la data de 30 aprilie 2023 certificatele de emisii de gaze cu efect de sera aferente anului 2022, contributia si penalitatile de intarziere pe care le va aplica AFM debitoarei Colterm SA (…) prin decizie de impunere ce constituie titlu executoriu, vor conduce la declansarea procedurii de faliment a debitoarei Colterm SA”, se arata in notificarea transmisa Primariei Timisoara de catre administratorul judiciar Alfa & Quantum Consulting SPRL – Maestro SPRL – Insolvein SPRL.

Colterm cere municipalitatii si Consiliului Local cele 80 de milioane de lei pentru a putea cumpara certificatele EUA. Aceasta pe langa cele 180 de milioane de lei ce vor fi prevazute in bugetul pe acest an drept subventii.

Firma de insolventa sugereaza 2 solutii: marirea capitalului social sau achitarea pierderilor induse tehnologic. Daca nu se va lua o decizie, Colterm va intra in faliment la data de 1 mai, iar cei aproximativ 50.000 de abonati, persoane fizice, scoli, spitale si alte institutii vor ramane fara apa calda si caldura.

Consilierul local Radu Toanca cere conducerii primariei sa convoace o sedinta inainte de adoptarea bugetului pe 2023 in care sa fie gasita o cale legala prin care sa se evite falimentul companiei de termoficare.

Solicitam conducerii Primariei Timisoara convocarea de urgenta a unei sedinte de Consiliu Local, inainte de adoptarea Bugetului pe anul 2023, unde sa se stabileasca o modalitate legala de sprijin financiar care sa impiedice falimentul societatii de termoficare.
Atragem atentia ca o adresa similara trimisă PMT la inceputul anului 2022 a fost ignorată de edili, iar consecintele pentru Colterm au fost catrastrofale : incasarea unei amenzi de 14,5 milioane de euro!„, precizeaza consilierul local al PSD Radu Toanca.

CITESTE SI: Cele 4 solutii pentru salvarea Colterm de la faliment. A treia amenda pentru certificatele de poluare va pune cruce companiei de termoficare de la Timisoara

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Multumiri spune:

    Mulțumesc celor de la cenzură ptr faptul ca doua incercari de a comunica o părere inacest sensa fost …. intrerupta!
    Mergem inainte,ca inainte era mai bine

  2. stercalau cop spune:

    sa intre in faliment.de ce sa dea primaria bani pentru 30 la% din populatia orasului care mai beneficiaza de serviciile colterm?