Colterm a contestat amenda de 21 de milioane de euro primita pentru ca nu a cumparat la timp certificatele de poluare pentru Timisoara. Tot trebuie insa sa o plateasca

TIMISOARA. Cu 3 zile inainte de a expira termenul pana la care Colterm ar fi trebui sa achite amenda primita pentru ca nu a cumparat la timp centificarele pentru emisiile de CO2, reprezentantii companiei anunta ca au contestat sanctiunea.

CITESTE SI: Reactia lui Alin Nica, seful CJT, dupa ce Dominic Fritz l-a scos tap ispasitor pentru amenda de 21 de milioane de euro de la Colterm: In afara aplicarii tehnicii strutului de fiecare data cand a fost vorba de solutii concrete, ce a facut Dominic Fritz pentru prevenirea dezastrului de la Colterm? Fara sa aiba o explicatie logica, da vina pe fostul primar, pe Guvern, pe mine, pe oricine

CITESTE SI: Halucinanta reactie a primarului cand Timisoara e la un pas sa ramana fara apa calda si caldura. Dominic Fritz da vina pe greaua mostenire si pe Alin Nica pentru amenda de 21 de milioane de euro pentru Colterm 

Ca urmare a deciziei de impunere nr. 3/14/05.2021, prin care s-a stabilit în sarcina Companiei Locale de Termoficare COLTER S.A. obligația fiscală în valoare de 106.863.467 lei, pentru nerestituirea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră, am formulat o contestație la Administrația Fondului pentru Mediu.

Acțiunea are ca obiect anularea deciziei menționate pentru motive de nelegalitate și nevaliditate a actului administrativ.
În paralel, s-a formulat, în baza art. 278 din Codul de Procedură Fiscală, coroborat cu art. 14 din Legea nr. 554/2004, cerere de suspendare a executării deciziei de impunere, pentru a evita poprirea conturilor societății.

Dorim să-i asigurăm pe clienții noștri că nu vor fi afectați în nici un fel de această situație, iar furnizare serviciilor se va desfășura fără sincope„, transmit reprezentantii COLTERM.

Faptul ca a depus aceasta contestatie in instanta nu inseamna ca nu trebuie in continuare sa o achite.

Va reamintim, Colterm a fost amendata cu peste 21 de milioane de euro, pentru ca nu a cumparat la timp certificatele de poluare. Pe langa aceasta amenda, compania ar trebui sa plateasca si pretul celor peste 200.000 de asa zice certificate verzi, cotate la o valoare de 44 de euro bucata.

CITESTE SI: Peste 1,5 milioane de euro pe an va primi COLTERM de la Primaria Timisoara. I-a prelungit contractul pentru reparatii la cladirile municipalitatii

Colterm a adunat, de-a lungul timpului, 320 de milioane lei vechile datorii + 107 milioane lei amenda pentru certificatele de poluare (scadenta in 20 iunie) + 25 de milioane lei datorii catre ANAF adunate intre ianuarie si iunie 2021 ce trebuie platite la 30 iunie. Cu alte cuvinte 452 de milioane de lei si, inca, niciun plan oficial de redresare.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Asta îți arată gradul de inteligență al tandemului Fritz & Ruben