Color the Village. A fost desemnat satul care va fi colorat de voluntari. Se afla la 60 de kilometri de Timisoara

TIMISOARA. Cea de-a V-a editie a Color the Village va avea loc in vara acestui an, mai exact in perioada 8-10 iunie, iar satul in care casele vor fi colorate a fost deja ales.

CITESTE SI: Trei firme vor sa faca aplicatia de mobil de 300.000 de euro prin care sa fie promovate evenimentele culturale din Timisoara

Asadar, voluntarii sunt asteptati in satul Valeapai din judetul Caras-Severin, un sat care apartine de comuna Ramna si care se afla la doar 60 de kilometri de Timisoara. Oamenii vor zugravi, timp de 3 zile, fatadele a 30 de case din aceasta asezare.

Voluntarii se vor putea inscrie incepand cu luna aprilie.

„De cand am demarat proiectul Color the Village, satul Valeapai a fost mereu in gandurile noastre pentru ca practic, totul a pornit de aici. Asociatia Acasa in Banat are sediul in Valeapai, si credem ca acum, la a V-a editie, a venit momentul sa punem in valoare frumusetea acestui sat, sa fie vazut de toti asa cum l-am vazut noi cand am venit prima data aici”, a declarat presedintele Asociatiei Acasa in Banat, Radu Trifan.

„Proiectul care se va desfasura in perioada 8-10 iunie 2023 este foarte important atat pentru satul si comunitatea din Valeapai, cat si pentru comuna Ramna deoarece cu aceasta ocazie, satul se va face cunoscut. Cu siguranta va fi un eveniment fara precedent pentru viata satului, iar noi, ca administratie locala, vom veni in sprijinul organizatorilor cu ce va fi nevoie”, a spus Magdalena Ciurea, primarul comunei Ramna.

Pentru Asociatia Acasa in Banat provocarile editiei din acest an vor fi refacerea unor elemente decorative, folosirea de materiale si tehnici traditionale, dar si promovarea obiectivelor turistice care se afla aici: castelul Atanasievici, biserica de la 1830, fosta moara a familiei Riesz, Locul fosilifer, Muntii Arenis si arealul natural al Poganisului.

Color the Village/Coloreaza Satul se afla la a cincea editie si, an de an, are loc intr-un sat din Banat, alternativ din judetele Timis si Caras-Severin. Editiile precedente au avut loc la Farasesti (2022), Ilidia (2021), Racovita (2020) si Eftimie Murgu (2019). Proiectul Asociatiei Acasa in Banat este unic in tara si isi propune sa pune in valoare arhitectura tipica din aceasta zona. In cele trei zile, sute de voluntari muncesc contra cronometru pentru a reusi sa isi atinga tinta.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Pe când un sat colorat și în județul Timiș, sunt multe sate și în acest județ nu doar în Caraș Severin.

  2. Pică tencuiala de pe cocioabe dar ei umblă să le vopsească de departe arată bine.

  3. De apreciat initiativa, de acum insa ceara satenii de la 100.000 € in sus pe o casa,ca doar a fost promovat satul,s-a auzit de el pe facebook!

  4. Daca face , de ce face?
    Daca nu face, de ce nu face?

    Așa ne place noua !