Colindele au rasunat prin centrul Timisoarei. Alaiul de colindatori a invadat orasul!

TIMISOARA. Aproximativ 600 de colindatori au pornit de la Centrul de Cultura si Arte al judetului Timis, intr-un alai, pentru a le colinda timisorenilor care au avut drum inspre centru. Tinerii au poposit si la unele institutii.

Alaiul colindatorilor a pornit de la Centrul de Cultura si Arte al Judetului Timis si s-a oprit, pentru prima data, la Palatul Administrativ unde au fost intampinati de presedintele CJT, Constantin Ostaficiuc si vicepresedintii Adam Craciunescu si Liviu Borha, dar si de catre prefectul Mircea Bacala.

Dupa ce au colindat la Consiliul Judetean si Prefectura, colindatorii au pornit, in alai, la Mitropolia Banatului. Aici au fost intampinati de mai multi preoti, in frunte cu P.S. Paisie Lugojanu, episcop vicar in cadrul Arhiepiscopiei Timisoarei. Colindatorii au primit aici, pe langa binecuvantari, si cateva daruri.

In final, colindatorii s-au oprit in Piata Victoriei unde grupurile au urcat rand pe rand pe scena din fata Operei. Au cantat colinde, au dansat capra si au facut spectacol pentru timisoreni. Printre participanti s-au numarat Ansamblul folcloric “Banatul”, Fanfara „Pro Amicitia”, Ansamblul „Bujorul”, Corul Parohiei ortodoxe din Foeni, colindatori din Costei, Criciova, Ghiroda, Giroc, dubasi din Breazova, Sintesti, Tomesti, Romanesti, Mosnita Noua, Curtea, corul din Torac (Serbia) si multi altii.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...