Noutati :

Colegiul National „C.D. Loga” si-a serbat ziua la Sala Capitol! Elevii au organizat spectacolul caritabil „Logan pentru viata”. FOTO!

19 mai, 2013 - 09:43 PM
Autor: Radu Trifan      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Sute de elevi si zeci de absolventi ai Colegiului National „C.D. Loga” s-au adunat duminica la sala Capitol a Filarmonicii Banatul, pentru a aniversa Ziua Scolii, un eveniment de marca al colegiului care se mandreste cu o istorie bogata si o pleiada de persoanlitati care au iesit de pe bancile institutiei. Mai putini decat in alti ani, seniorii cei mai fideli, s-au regasit cu placere si au depanat amintiri.

De Ziua scolii, organizatorii au pus in scena si spectacolul caritabil „Logan pentru viata”. Astfel, cu sprijinul cadrelor didactice si al parintilor, copiii au organizat o strangere de fonduri pentru tratamentul unui coleg grav bolnav.

Ca orice eveniment cultural care se respecta, spectacolul a inceput cu imnul Romaniei, intonat de corul liceului, moment in care toata sala s-a ridicat in picioare. Si pentru ca Liceul Loga se mandreste cu spiritul academic, a urmat si un Gaudeamus igitur.

 „Sarbatoarea primului liceul romanesc din Timisoara are un o dubla semnificatie. Pe de-o parte, sarbatorim ziua scolii, un eveniment devenit deja traditional. Pe de alta parte, astazi se desfasoara a treia editie a spectacolului caritabil „Logan pentru viata!”, initiativa si meritul fundamental al copiilor nostri”, a spus directoarea Mariea Stefan.

Liceul are cu adevarat motive sa sarbatoreasca. Numai in acest an scolar, elevii scolii au 99 de premii, premii speciale si mentiuni in faza judeteana si 15 premii la nivel national. Dintre cei mai buni elevi, trei au fost deja selectati in loturile nationale largite, iar unul a ajun un adevarat campion international.

„Andrei Heidelbacher, duce numele scolii noastre si al Romaniei,  in competitia olimpicilor la informatica, la Olimpiada Central-Europeana, si in Australia, la Olimpiada Internationala de Informatica”, a spus directoarea in aplauzele salii. <<Avem un slogan, „dascali buni, elevi buni”, dar cred ca trebuie adaugat si contributia parintilor: „parinti buni, dascli buni, elevi buni”>>, a mai spus Mariea Stefan.

Reprezentanta institutiei i-a salutat pe toti cei care au fost si sunt aproape de scoala lor de suflet. „Ne bucuram de prezenta in sala a fostilor elevi, profesori, directori. Le multumim pentru munca lor in slujba scolii, contribuind la mentinerea uni standard de calitate a scolii. Absolventilor le multumim pentru contributia lor in societate. Sunt foarte bine pregatiti, chiar daca nu se vad intotdeauna, conteaza foarte mult pentru societatea romaneasca. Ii regasim printre noi, ii cunoastem, beneficiem de relatia cu aceastia, in toate colturile lumii”, a adaugat directoarea.

Printre invitatii aflati in sala s-au aflat si prefectul Eugen Dogariu,subprefectul Liliana Onet, rectorul UVT Marilen Pirtea, deputatul Petru Andrea si numeroase cadre didactice sau oameni de cultura. „Printre absolventii liceului se afla o gama larga de artisti, medici, oameni din administratie, polticieni, ne fac sa spunem ca astazi, ca si acum 10-30 ani, scoala noastra este cea mai valoroasa din Banat”, a spus Bogdan Ghelbere, presedintele Asociatiei Absolventilor C.D. Loga. El l-a salutat pe seniorul loganilor, aflat in sala: „Il salutam pe dl. avocat Bocsa, care a terminat la Loga acum 80 de ani, in 1934”.

Spectacolul a continuat cu reprezentantii artistice ale elevilor, iar cei care au dorit au putut sa faca donatii pentru actiunea caritabila. In 2019, Colegiul National „C.D. Loga” va aniversa 100 de ani de scoala romaneasca la Timisoara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...