Noutati :

Colectia impresionanta de trofee africane de vanatoare a lui Zoltan Panczel, expusa public pentru prima data

29 ianuarie, 2014 - 03:23 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: CULTURA
2

TIMISOARA. Colectia particulara de trofee africane de vanatoare a fostului consul onorific al Ungariei la Timisoara, Pánczél Zoltán Tibor, va fi expusa pentru prima data publicului larg, la Muzeul Municipal Carei, judetul Satu Mare, la un an de la decesul acestuia.

Pana acum colectia putea fi vazuta doar de cunoscutii lui Pánczél Zoltán Tibor, in casa acestuia din localitatea Brebu Nou.

In cursul anului trecut a ajuns in custodia Muzeului Judetean Satu Mare colectia regretatului Sir dr. Pánczél Zoltán Tibor. Piesele de o exceptionala  valoare pot fi admirate de public in expozitia Muzeului Municipal Carei, care va fi vernisata la data de 31 ianuarie 2014, ora 14.00,  in Castelul Károlyi din Carei.

In cele patru sali  vor fi expuse diferite specii africane de ierbivore: antilopa-samur, antilopa-cal, antilopa de apa, antilopa pygargus, antilopa-elan, marele kudu, impala, zebra, gnu-dungat, nyala. Intre exemplare naturalizate in intregime si trofee ale vanatului mare din Africa, vor putea fi vazute urmatoarele: bivol, strut, girafa, rinocer, elefant, leu, cranii de rinocer, leu, girafa. Pe langa aceste piese vor mai fi expuse sabii, cutite de vanatoare, arme de foc, precum si trofee de animale din Europa, cerb lopatar, cerb carpatin, muflon, capra neagra, mistreti, blana de urs.

Sir. dr. Pánczél Zoltán Tibor s-a nascut la Satu-Mare, la data de 31 mai 1959. Cea mai importanta etapa in viata sa economica a fost preluarea  Fornetti Romania in 2001. in anul 2009 a fost numit consul onorific al Ungariei la Timisoara. A fost cavaler si Ministrul Economiei in Guvernul  Ordinului Suveran Sf. Ioan de Ierusalim, Cavaleri de  Malta. El a murit la sfarsitul lunii ianuarie 2013, in urma unui infarct.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. unflatu dreacu. ungur ucigas de animale. si mufa de hun il tradeaza ca numa la crime se gandeste.

    • Din cauza unor oameni ca tine dl „doctor” nu progreseaza tara asta. Nu poti cataloga un om dupa hobby-ul lui!
      P.S. Crezi ca „mufa” ta arata mai bine?!