Noutati :

Colectarea separata a plasticului, o prioritate pentru fiecare dintre noi. RETIM incurajeaza reciclarea

27 iulie, 2020 - 08:38 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Pubela sau sacul galben sunt recipientele desemnate pentru colectarea plasticului la Timisoara si in judet.

Statisticile la acest capitol la nivel national sunt ingrijoratoare.

Doar o cincime din deseurile din plastic este reciclata in Romania. Daca vrei sa schimbi acest lucru, selecteaza in sacul/pubela galbena deseurile din plastic!„, transmit reprezentantii RETIM.

Aceasta valoare poate fi schimbata cu implicarea noastra a tuturor. Deseurile din plastic trebuie golite total de continutul lor si este recomandata chiar si clatirea acestora cu apa. Pentru a nu incarca pubela sau sacul galben ambalajele trebuie pliate, turtite sau strivite.

RETIM 2020, Timisoara, Timis, Marti 30 Iunie 2020, ©Cornel Putan

In pubela galbena pot fi aruncate PET-uri, folii de plastic, pungi si ambalaje din acest material sau flacoane de sampon si detergent.

Tot aici pot fi aruncate deseurile din hartie, carti vechi, caiete, reviste sau ziare.

Tot in pubela galbena pot fi aruncate si deseurile de metal, cum sunt dozele de suc sau bere, conserve, tuburi de alimente, folie de metal. De asemenea, se recomanda curatarea deseurilor din metal inainte de aruncarea lor.

In zona rurala, in cazul in care nu detin pubele galbene, timisenii vor depozita deseurile reciclabile in sacul de culoare galbena.

AICI puteti vedea programul de colectare al RETIM, la Timisoara.

AICI puteti vedea programul de colectare in zona 0 Rural a deseurilor din plastic.

AICI puteti consulta programul de colectare in Zona 1 Rural.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...