Colectarea selectiva, primul pas spre o reciclare eficienta. Cum se procedeaza la Timisoara

Colectarea selectiva este primul pas pentru reciclarea eficienta a deseurilor. La Timisoara, RETIM Ecologic Service pune la dispozitia clientilor pubelele galbene pentru ambalaje de carton, hartie, metal si plastic. Aceasta pubela se va folosi pentru orice tip de ambalaj de acest fel care poate fi reciclat, golit complet de continut.

Este important ca recipientele depozitate sa nu mai contina resturi alimentare. Pentru a folosi la maximum capacitatea pubelei sau a sacului galben, pliati, turtiti sau striviti ambalajele. Lasati ambalajele voluminoase pliate langa pubela, pentru a fi ridicate de catre echipa RETIM. Acesti saci NU se vor folosi pentru ambalaje din sticla.

Pentru deseuri reciclabile din sticla, RETIM Ecologic Service pune la dispozitia cetatenilor clopotele verzi. Aici veti putea depozita numai ambalaje din sticla pentru bauturi racoritoare, bauturi alcoolice si borcane.Este obligatoriu sa goliti recipientele inainte de depozitare.

Atentie insa, este interzisa sa aruncati in aceste recipiente: becuri si neoane – acestea vor fi depozitate in spatiile special amenajate din magazinele de electrocasnice, parbrize si oglinzi – acestea sunt deseuri voluminoase si vor fi ridicate in cadrul unor campanii trimestriale care vor fi anuntate in prealabail, sticla de geam.

Pubelele negre sau verzi sunt pentru orice tip de deseu care nu poate fi reciclat.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.