Noutati :

Colectarea deseurilor periculoase se face separat de celelalte tipuri de deseuri din gospodarie

30 ianuarie, 2020 - 09:51 AM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: UTILE
2

TIMISOARA. RETIM Ecologic Service SA si ADID Timis doresc sa informeze cu privire la colectarea deseurilor periculoase ca aceasta se efectueaza separat de colectarea celorlalte tipuri de deseuri din gospodarie – reciclabile, reziduale si voluminoase.

Deseurile periculoase sunt: ambalaje de la produse de igienizare, baterii si acumulatori portabili, ambalaje de la vopseluri pe baza de ulei, ambalaje de spray-uri şi de la produse utilizate in amenajari interioare, etc.

In zona 1 a judetului Timis, in localitatile sandra, Iecea Mare, Bucovat, Parta, Masloc, Pischia, Fibis, Carpinis, Cenei, Checea, Foeni, Otelec, Uivar, Dudestii Noi, Becicherecu Mic, Satchinez, Biled, Giulvaz, Peciu Nou, Varias, Sinandrei si Sacalaz acestea se vor colecta separat in cadrul unor campanii de colectare trimestriale in perioadele:

21 februarie – 23 martie 2020
18 mai – 18 iunie 2020
14 august – 14 septembrie 2020
23 octombrie – 23 noiembrie 2020

RETIM va anunta in prealabil datele la care se efectueaza aceste campanii in fiecare localitate prin intermediul canalelor mass media si prin distribuirea de fluturasi si afise in fiecare localitate. De asemenea, toate primariile locale sunt informate despre efectuarea acestor campanii si pot oferi detalii despre calendarul organizarii acetora.

Pentru colectare, aceste tipuri de deseuri trebuie depuse prin aport voluntar la containerele care vor fi prezente in fiecare localitate la datele specificate in calendar. Deseurile periculoase nu trebuie amestecate cu alte categorii de deseuri (reziduale, reciclabile, de constructii, etc.)

In cadrul acestor campanii nu se colecteaza deseurile electrice si electrocasnice (televizoare, masini de spalat, frigidere, computere, etc.)!

Deseurile periculoase se pastreaza in gospodarie pâna in momentul depunerii la punctul de colectare si nu se depun pe domeniul public in afara programului de colectare.

Prima campanie de colectare a deseurilor periculoase din 2020 se va desfasura conform graficului de mai jos:Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Na gata, hai ca le am strâns. Unde și când le aruncam în TM??!!

    • Aaa.. Am uitat ca în Timișoara nu se fac astfel de campanii pentru deșeurile astea..