Noutati :

Colaborarea Universitatii Politehnica Timisoara cu Universitatea din Minho se extinde

28 iulie, 2019 - 01:53 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Aprecierea si recunoasterea internationala a numeroase cadre didactice ale Universitatii Politehnica Timisoara au constituit intotdeauna un motiv de mandrie, pe de o parte, dar au condus si la stabilirea unor relatii de colaborare pe teme didactice si de cercetare, pe de alta parte. Astfel de colaborari fructuoase au condus la incheierea unor parteneriate cu universitati de prestigiu din intreaga lume.

Un astfel de parteneriat este cel stabilit intre Universitatea Politehnica Timisoara si Universitatea din Minho, clasata intre primele trei universitati din Portugalia. Primele relatii de colaborare intre cadre didactice din cele doua institutii de invatamant superior au fost stabilite cu multi ani in urma, in special in domeniile Ingineriei mecanice, Constructiilor civile si Constructiilor metalice. Colaborarea din ce in ce mai stransa a dus la incheierea unui acord de parteneriat intre cele doua universitati, in urma vizitei efectuate in Portugalia de o delegatie a conducerii UPT, condusa de rectorul acesteia, prof.univ.dr.ing. Viorel-Aurel serban, in anul 2018.

La mijlocul lunii iulie 2019, o delegatie a Universitatii din Minho, compusa din rectorul acesteia, prof.univ.dr. Rui Vieira de Castro, si decanul Facultatii de Inginerie, prof.univ.dr.ing. Joao Luís Marques Pereira Monteiro, a vizitat Universitatea Politehnica Timisoara, in vederea extinderii colaborarilor dintre cele doua institutii de invatamant superior. Cu aceasta ocazie au fost stabilite posibilitati punctuale de cooperare, cum ar fi: mobilitati ale studentilor si cadrelor didactice in cadrul programelor de tip Erasmus, organizarea unor doctorate in cotutela, stabilirea unor posibilitati de colaborare la nivelul programelor de Master, precum si identificarea unor teme de cercetare comune care sa permita dezvoltarea unor granturi in parteneriat.

Dupa primirea la Rectoratul UPT, vizita a continuat la facultatile de Constructii Civile, Stiinte ale Comunicarii, Electronica, Telecomunicatii si Tehnologii Informationale, Electrotehnica si Electroenergetica, la Biblioteca si Centrul de Conferinte ale UPT, la Institutul de Cercetari pentru Energii Regenerabile (ICER), precum si la bazele sportive ale UPT.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...