Noutati :

Codul rutier modificat: soferii incepatori nu vor mai putea conduce noaptea daca nu sunt insotiti

4 februarie, 2014 - 09:14 PM
Autor: Anonim      
Categorie: AUTO
2

Comisia juridica din Camera Senatului a adoptat un amendament la Codul Rutier prin care soferii incepatori vor fi obligati ca pe timp de noapte sa conduca insotiti de un sofer cu experienta.

Potrivit amendamentului adoptat, conducatorul de autovehicule posesor al categoriilor B1 si Β care are o vechime mai mica de un an de la obtinerea permisului de conducere are obligatia „sa nu conduca vehicule din categoria Β sau BE cu o putere a motorului mai mare de 110 kw” si „sa nu conduca vehicule din categoriile A1, A2 (daca nu a posedat anterior A1), B1, Β si BE pe timpul noptii pe drumurile acoperite cu gheata, zapada, polei”.

Amendamentul mai prevede obligatia pentru aceasta categorie de conducator auto „sa nu conduca vehicule din categoriile A1, A2 (daca nu a posedat anterior A1), B1, Β, BE pe autostrazi pe timpul noptii sau pe timpul zilei cand vizibilitatea este redusa sub 100m” si sa fie „insotit de o persoana adulta, membru al familiei sau posesor al permisului de conducere cu o vechime de cel putin 5 ani de zile, in deplasarea pe timp de noapte pentru vehiculele din categoria Β sau BE”.

Mai multe detalii pe realitatea.net

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

Pareri

  1. Doamne ce idioti ! Doamne Dumnezeule ce cretini ! . Ia imaginati-va cum controleaza un politist un incepator ! . Dar nici pomeneala sa se faca Scoala de Soferi asa cum trebuie , sa nu mai circule pe sosele toti idiotii , mai ales toate proastele !. Examen serios frate , asta e solutia , iar daca a luat permisul , ala e sofer , nu sa fie insotit de bunici si incurajat la cu.rbe de vecini !

  2. Partea cu interzicerea pe zapada si polei, la fel si interzicerea conducerii masinilor cu o putere mai mare de 110kw pare o masura logica, fiind nevoie de experienta pentru asemenea situatii