Codul rosu de inundatii a fost ridicat. Apele au lasat prapad in urma lor

Hidrologii au ridicat codul rosu de inundatii, dar sunt inca avertizari in vigoare pe mai multe rauri din tara. Viitura a lasat prapad in urma, iar bilantul este tragic: 35 de localitati sub ape, patru oameni morti.

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a ridicat in aceasta dimineata codul rosu de inundatii. Pe raul Neajlov sector aval S.H. Vadu Lat (judetul Giurgiu) a fost instituit cod portocaliu.De asemenea, hidrologii au instituit cod galben de inundatii pe raul Calmatui (judetul Teleorman), Paraul Cainelui sectorul amonte S.H. Vartoapele – confluenta cu raul Vedea (judetul Teleorman), pe raul Vedea aval confluenta cu raul Teleorman (judetul Teleorman), pe Teleorman sector S.H. Teleorman – confluenta cu Vedea (judetul Teleorman), Sabar aval Poenari (judet Giurgiu) si pe raul Ialomita sector aval S.H. Cosereni (judetul Ialomita).

Tot pana marti seara, este cod galben de inundatii pe Ialomita sector aval confluenta cu raul Prahova – S.H. Ciochina (judetul Ialomita), pe Teleorman sector S.H. Teleorman – confluenta cu Vedea (judetul Teleorman), pe raul Neajlov sector aval S.H. Moara din Groapa (judetul Giurgiu).

Raman sub cod galben raul Calmatui (judetul Teleorman), Vedea pe sectorul aval Valeni – amonte confluenta cu Teleorman (judetul Teleorman), raul Teleorman sector aval S.H. Tatarastii de Sus – amonte S.H. Teleorman (judetul Teleorman), Sabar si afluentul sau Ciorogarla pe sectorul aferent judetelor Giurgiu si Ilfov, raul Ialomita sector aval S.H. Ciochina (judetul Ialomita) si Buzau aval S.H. Banita (judetul Braila).

Vicepremierul Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne, a anuntat luni, la sedinta Centrului de Comanda, ca numarul persoanelor decedate incercand sa traverseze cursuri de apa fara a tine cont de avertizarile autoritatilor a ajuns la patru, in timp ce localitati inundate sunt in prezent 35.

Gabriel Oprea a declarat ca nu au fost pierderi de vieti omenesti imputabile modului de gestionare a inundatiilor, insa au murit patru persoane, date initial disparute, ca urmare a „unor actiuni voluntare, uneori inconstiente”.

Luni au fost gasiti morti: un batran de 80 de ani din Poboru, judetul Olt, un barbat din Bucov, judetul Prahova, un cioban din Teleorman si un copil de 13 ani din localitatea Surdulesti, judetul Arges. Acestia au fost dati initial disparuti, dupa ce au incercat sa traverseze cursuri de apa.

Citeste mai mult AICI

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...