Noutati :

‘Codul Fiscal va aduce imbunatatirea vietii romanilor’. Cum se va intampla asta?

9 martie, 2015 - 12:31 PM
Autor: Anonim      
Categorie: ECONOMIC
1

Ministrul Finantelor Darius Valcov a discutat cu oamenii de afaceri din Timisoara despre noul Cod Fiscal. Ministrul a prezentat avantajele aduse de noul Cod Fiscal si a primit numai aprecieri din partea participantilor la dezbateri printre care s-au numarat si reprezentanti ai partidelor de opozitie din Timisoara.

Viziunea noului Cod Fiscal este sa luam aceasta presiune de pe agentii ecnomici, doar pentru ca dupa un interval de cinci ani de zile sa vedem cat s-au dezvoltat aceste companii si apoi putem regandi din 2018 un alt sistem fiscal pentru perioada 2020-2030, dar in momentul in care vom avea companii sanatoase sau insanatosite si care merg spre un drum de dezvoltare si de crestere a afacerii”, a spus ministrul Darius Valcov.

Codul Fiscal prevede un plan pe cinci ani de zile de reducere a taxelor si impozitelor. TVA va fi redus incepand cu ianuarie 2016, va fi redus impactul in randul populatiei. Alaturi de aceasta reducere se va reduce si cota pentru produsele pe care le consumam in fiecare zi, legume fructe, carne si peste. Se va introduce taxa inversa pentru constructii. in ceea ce priveste IMM-urile avem 498.000 de IMM-uri la sfarsitul anului din care 56% nu au nicio angajare. Propunerea pe care noi o facem este sa introducem patru cote de impozitare. Scopul nostru este ca in toata aceasta perioada sa cream locuri de munca. Numai in primul an estimam o crestere de 325.000 de locuri de munca. Cred ca dupa introducerea acestor noi reglementari vom avea o crestere economica de peste 3%, nu numai prin modificarea Codului Fiscal si al celui de procedura, dar si prin faptul ca venim dupa trei ani in care ne-am aflat la limita acestui procent de 3%”, a mai spus ministrul finantelor la Timisoara.

Darius Valcov a infirmat si informatiile false privind marginaluzarea Timisoarei anuntand o serie de masuri care vin ca un prim pas spre descentralizarea mult dorita de Timis si Timisoara.

Prin Legea Bugetului pe acest an aproape 20% din venituri, vor ramane la Consiliul Judetean si primarie. Ministrul a mai spus ca de facilitati se vor bucura si investitorii care in perioada urmatoare vor crea mai mult de zece noi locuri de munca. Acestia vor primi de la Ministerul Finantelor jumatate din plata salariilor si a contributiilor. Cei care fac investitii mai mari de zece milioane de euro trebuie sa stie ca jumatate de costuri sunt suportate de stat.

Nu doar acest coduri vor schimba in bine starea economica a Romaniei, ci si Legea bugetului pe care am votat-o anul trecut. Prin noua lege a a bugetului, CJ Timis de exemplu are venituri suplimentare de 23 milioane de lei si Primaria Timisoara are venituri in plus de 18 milioane. 18% din venit ramane in judetul respectiv si nu pleaca in alte judete”, a mai spus Darius Valcov.

Principalul organizator al dezbaterii de la Timisoara, deputatul Gheorghe Ciobanu, membru in Comosia de Buget-Finante a Camerei Deputatilor, a sustinut schimbarile preconizate in domeniul fiscal.

Calculul de impact bugetar arata ca, pentru reducerea TVA la 20%, renuntarea la taxa pe cladiri speciale si reducerea accizelor ar avea un impact bugetar brut de 16,8 miliarde de lei 2016. in realitate, va fi insa mai mic – aproximativ 6,8 miliarde de lei net, avand in vedere ca ne asteptam la o mai buna colectare si crestere a incasarilor bugetare pe fondul relansarii consumului. Ca sa va dau un exemplu: excedentul bugetar s-a situat la 3,95 miliarde de lei doar in luna ianuarie 2015. Conform Ministerului Finantelor Publice, incasarile au crescut cu 4,1% fata de aceeasi luna din 2014, ajungand la un total de 18,3 miliarde de lei. Asta in timp ce cheltuielile s-au redus cu 10,7%, ajungandu-se la 14,38 miliarde de lei. Cateva luni precum ianuarie si se poate acoperi intreg deficitul care s-ar crea prin reducerea acestor taxe si impozite, in conditiile in care s-ar oferi un urias balon de oxigen economiei si s-ar crea foarte multe locuri de munc. in toata aceasta dezbatere, singurul lucru care nu poate fi inteles este opozitia PNL fata de acest proiect in conditiile in care este clar caracterul profund liberal. Deci, cred ca ar trebui sa vina si sa-l sustina. Altfel, pare ca liberalii, dupa ce i-au inghitit pe pedelisti, s-au transformat in niste apologeti ai austeritatii, asa cum se vede, de altfel, si din proiectul de guvernare cu care au venit in fata romanilor, Catalin Predoiu devenind un fel de Emil Boc 2. Atitudinea PNL pare sa fie rezultatul aceleiasi metehne a politicienilor romani, care sunt dispusi sa bage bete-n roate pentru un pumn suplimentar de voturi, chiar daca stiu ca masurile celor aflati la guvernare sunt bune pentru tara. O spun cu mana pe inima: acest Cod Fiscal propus de Guvernul Ponta va aduce imbunatatirea vietii romanilor”, a concluzionat deputatul Gheorghe Ciobanu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. NOUL COD FISCAL CARE VA ADUCE BUNASTARE MAI INTITULAT SI ;AVENTURILE BARONULUI MUNCHHAUSER; PARDON PONTA SI IOHANNIS. COLDEA, UDREA TENDER SI MULTI ALTII DE TOP IN ULTIMA VREME.