CoderDojo, noul trend in domeniul programarii, a ajuns la Universitatea Politehnica Timisoara

TIMISOARA. Initiata in 2011, in Irlanda, CoderDojo este o miscare internationala cu o ascensiune fulminanta, ajungand la ora actuala in peste 2000 de locatii din toata lumea. Potrivit initiatorilor, intelegerea limbajelor de programare este tot mai importanta in ziua de azi, iar deprinderea unor abilitati in acest sens se face mult mai usor la varste fragede. La CoderDojo, copiii intre 7 – 17 ani invata sa programeze, sa dezvolte site-uri web, aplicatii, programe, jocuri si multele altele. Dojo-urile sunt conduse de mentori voluntari, care desfasoara aceste activitati in afara programului scolar, de regula sambata.

Miscarea CoderDojo a avut o dezvoltare accelerata si in Romania, unde functioneaza 35 de Dojo-uri, iar Timisoara, impreuna cu zona metropolitana, este fruntasa, cu 20 de asemenea locatii. Cel mai nou dintre acestea a luat fiinta la Universitatea Politehnica Timisoara, prin colaborarea dintre Asociatia Banat IT si Fundatia Politehnica Timisoara. Noul Dojo este specializat in domeniul roboticii si este condus de profesori de la departamentele de Electronica Aplicata si de la cel de Mecatronica ale UPT. Toti cei interesati de robotica sunt asteptati sambata, 16 decembrie 2017, de la ora 15:00, la CoderDojo Timisoara @UPT Robotics, in cladirea Departamentului de Mecatronica, Laboratorul Kuka, parter (langa parcul dintre Stadion si Facultatea de Mecanica). Aici vor fi redirectionati cei pasionati de robotica din celelalte dojo-uri din Timisoara, dar sunt asteptate si noi inscrieri.

Activitatile din toate CoderDojo-urile sunt doar pe baza de voluntariat, spatiile sunt puse la dispozitie in mod gratuit de institutii de invatamant sau firme, in special din domeniul IT, astfel incat nu se percepe nici un fel de taxa de participare. Pentru copii, activitatile sunt benefice deoarece acestia au posibilitatea de a-si forma deprinderi si abilitati exact pe zona lor de interes, socializeaza cu alti copii cu care impartasesc pasiuni comune. Studentii care devin mentori , chiar daca nu sunt remunerati pentru aceasta activitate, au o serie de beneficii: acces direct la comunitatile tehnice si de IT, recomandari de la CoderDojo Timisoara, oportunitatea de fi parte dintr-o retea globala de oameni foarte valorosi, participari la tabere si concursuri de profil, nationale si internationale.

Informatii suplimentare se pot obtine de pe website-ul coderdojo.ro sau de pe pagina de Facebook CoderDojo Timisoara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.