COD ROSU: LA MALL – cercetasii te informeaza despre masurile de siguranta pe timp de furtuna la Shopping City Timisoara

Cercetasii din Centrul Local “Licos” Timisoara invita comunitatea timisoreana luni, 20 noiembrie, la o serie de ateliere ce vor avea loc la Shopping City Timisoara menite sa ofere informatii despre pericolele ce pot aparea in caz de furtuna si despre masurile de siguranta recomandate in astfel de situatii. Evenimentul va fi realizat in colaborare cu Crucea Rosie, care va sustine o prezentare a mai multor modalitati de prim ajutor. Evenimentul face parte din campania de constientizare a pericolelor si masurilor de siguranta necesare pe timp de furtuna, COD ROSU.

In urma distrugerilor provocate de furtuna din data de 17 septembrie 2017 atat in Timisoara, cat si in majoritatea localitatilor din vestul tarii, care s-a soldat si cu pierderea de vieti omenesti si zeci de raniti, seniorii Centrului Local Licos Timisoara au ajuns la concluzia ca lipsa de informare a populatiei cu privire la riscurile si masurile de siguranta care sunt necesare in timpul vremii extreme pune in pericol comunitatea locala. Astfel, echipa Furtunosii, formata din cercetasi seniori, a decis sa se implice activ in informarea comunitatii asupra pericolelor pe care furtunile pot sa le declanseze si a masurilor de siguranta ce se impun in momentul unui episod atmosferic extrem.

Acestia isi propun sa dobandeasca informatiile necesare in situatii de urgenta si sa le impartaseasca cu membrii comunitatii locale, dar si cu cetatenii din localitatile din apropierea Timisoarei. Pentru atingerea acestor obiective, echipa a pregatit o serie de 4 evenimente in care cetatenii participa atat la o sesiune de informare asupra pericolelor furtunii si masurilor de siguranta necesare, cat si la diferite ateliere si alte activitati. Pe langa sesiunile de informare de care vor avea parte, cetatenii vor primi si brosuri informative in care vor avea sintetizata informatia, pentru a putea reciti cand este necesar.

„COD ROSU la Mall: Gata oricand, si in caz de furtuna!” este al treilea eveniment dintr-o serie de 4 evenimente ale campaniei de constientizare COD ROSU. Proiectul este finalist in concursul „Lideri Implicati in Dezvoltare Locala”. Luni, incepand cu ora 18:00, la Shopping City Timisoara, vor avea loc ateliere precum: atelier de reciclare, de constructii in miniatura, jocuri cu copiii si prezentare a metodelor de prim ajutor sustinuta de Crucea Rosie.
Seniorii din Centrul Local Licos Timisoata va asteapta alaturi de ei pentru a ajuta cetatenii sa fie „Gata oricand!” si pe timp de furtuna, precum ne indeamna motto-ul cercetasilor.

Organizatia Nationala „Cercetasii Romaniei” (ONCR) este organizatia principala de cercetasi din Romania. Organizatia Nationala „Cercetasii Romaniei” este coeducationala si isi doreste sa promoveze mai mult decat recreere, este educatie pentru viata, un mod de a trai si o miscare cu impact semnificativ la nivel mondial. Cercetasia ofera tinerilor sansa de a se angaja in activitati diverse, creeaza noi oportunitati pentru acestia, incurajeaza diversitatea si egalitatea, leaga noi prietenii. Cercetasia responsabilizeaza prin practicarea democratiei, dezvolta potentialul fiecarui individ si al grupurilor, responsabilizandu-i si insuflandu-le valori clare.in 1993, Organizatia Nationala „Cercetasii Romaniei“ este singura miscare cercetaseasca din Romania reprimita in Organizatia Mondiala a Miscarii Scout (WOSM) care numara in prezent peste 30.000.000 membri activi in 216 tari si teritorii. in Romania, peste 3.500 de membri isi desfasoara activitatea in 75 de grupuri.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...