Noutati :

Coalitia a hotarat: Guvernul isi asuma raspunderea pe promovarea magistratilor si comasarea alegerilor

5 decembrie, 2011 - 11:30 AM
Autor: Anonim      
Categorie: POLITIC
0

Ministerul Administratiei si Internelor propune ca alegerile pentru autoritatile administratiei publice locale sa se desfasoare in acelasi timp cu alegerile parlamentare, la o data ce va fi stabilita prin hotarare de Guvern.

Guvernul isi va angaja raspunderea atat pentru proiectul legii de comasare a alegerilor, cat si pentru legea privind promovarea judecatorilor la inalta Curte de Casatie si Justitie, in baza unei decizii politice luate in sedinta de luni a coalitiei. Intentia este ca angajarea raspunderii sa aiba loc pana la Craciun, iar data alegerilor comasate sa fie decisa ulterior, prin hotarare de guvern„, au precizat unii dintre participantii de la sedinta de luni a coalitiei, pentru Mediafax.

Potrivit MAI, organizarea simultana ar reduce cheltuielile la jumatate, respectiv de la 43 de milioane de euro la aproximativ 22 milioane de euro.

Avand in vedere impactul negativ al costurilor alegerilor locale asupra exercitiului financiar al bugetelor locale, prin prezentul proiect se propune ca alegerile pentru autoritatile administratiei publice locale sa se desfasoare simultan cu alegerile pentru Camera Deputatilor si Senat, la o data ce va fi stabilita prin hotarare a Guvernului. Astfel, alegerile pentru autoritatile administratiei publice locale vor beneficia de accesul la o infrastructura electorala comuna (birouri electorale, liste electorale, stampile, logistica) cu cele parlamentare„, explica MAI.

Cheltuielile pentru pregatirea, organizarea si desfasurarea alegerilor din anul 2012 se vor suporta de la bugetul de stat.

Desfasurarea concomitenta a alegerilor generale va presupune o infrastructura electorala comuna (birouri electorale, liste electorale, stampile, logistica), iar costurile de personal ar fi injumatatite, de la 43 la aproximativ 22 milioane de euro, ca urmare a infiintarii si functionarii unor birourilor electorale ale sectiilor de votare comune.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...