CNN in vizita la Dracula: cum se pierde adevaratul castel al lui Vlad Tepes in umbra Branului

Ruinele castelului Poienari se ridica pe un varf muntos de unde privelistea asupra unor prapastii aparent nesfarsite iti dau senzatia unui paradis natural, insa fosta locuinta a lui Vlad Tepes nu atrage nici pe departe atatia turisti pe cat castelul Bran unde legatura cu infamul Dracula este ca si inexistenta, scrie CNN in editia online de duminica. O echipa de trei jurnalisti de la postul american de televiziune a vizitat resedinta secundara a lui Vlad tepes, castelul Poienari, precum si mult mai faimosul castel Bran, unde istoricii spun ca domnitorul a innoptat o singura data. "Castelul Poienari nu este pe harta atractiilor turistice. De fapt e destul de greu sa ajungi acolo. Autobuzele nu circula regulat iar cel mai important oras turistic din regiune - Brasovul - este la cateva ore distanta. Femeia care administra hostelul la care am stat ne-a gasit pe cineva care sa ne duca pe toti trei cu masina pentru 40 de euro fiecare", scriu jurnalistii americani. Drumul pana la castel e atat de prost incat uneori trebuie sa mergi pe contrasens pentru a evita gropile iar pe parcurs am intalnit adeseori carute si vaci, noteaza jurnalistii. "Intrarea castelului este pazita de un portar care nu vorbeste engleza. Exista panouri bilngve in romana si engleza care explica insa istoria castelului. insa, in ciuda legaturii puternice pe care o are cu domnitorul, castelul e orice numai plin de turisti nu. Nu am vazut decat alte doua persoane in frumoasa zi in care am vizitat locul", spun jurnalistii. Aaron Cooper, autorul articolului, observa ca "majoritatea romanilor il vad pe Vlad tepes ca pe un erou. Pe drumul spre Poienari, ghidul nostru ne spunea ca domnitprul Vlad tepes nu merita o asemenea reputatie. in ciuda unei legaturi subtiri cu legenda, se pare ca celalalt castel, Bran, beneficiaza de pe urma mitului dezvoltat de scriitorul Bram Stoker, noteaza jurnalistul. Desi se pare ca domnitorul nu a innoptat decat o singura data aici, mitul vampirului este mult mai bine exploatat inca de la intrare, unde gasesti sute de suveniruri cu personajul scriitorului irlandez precum si turisti dezorientati care te intreaba" stiti cumva unde este dormitorul lui Dracula?", puncteaza jurnalistul american.

Ruinele castelului Poienari se ridica pe un varf muntos de unde privelistea asupra unor prapastii aparent nesfarsite iti dau senzatia unui paradis natural, insa fosta locuinta a lui Vlad Tepes nu atrage nici pe departe atatia turisti pe cat castelul Bran unde legatura cu infamul Dracula este ca si inexistenta, scrie CNN in editia online de duminica.

O echipa de trei jurnalisti de la postul american de televiziune a vizitat resedinta secundara a lui Vlad tepes, castelul Poienari, precum si mult mai faimosul castel Bran, unde istoricii spun ca domnitorul a innoptat o singura data.

„Castelul Poienari nu este pe harta atractiilor turistice. De fapt e destul de greu sa ajungi acolo. Autobuzele nu circula regulat iar cel mai important oras turistic din regiune – Brasovul – este la cateva ore distanta. Femeia care administra hostelul la care am stat ne-a gasit pe cineva care sa ne duca pe toti trei cu masina pentru 40 de euro fiecare”, scriu jurnalistii americani.

Drumul pana la castel e atat de prost incat uneori trebuie sa mergi pe contrasens pentru a evita gropile iar pe parcurs am intalnit adeseori carute si vaci, noteaza jurnalistii.

„Intrarea castelului este pazita de un portar care nu vorbeste engleza. Exista panouri bilngve in romana si engleza care explica insa istoria castelului. insa, in ciuda legaturii puternice pe care o are cu domnitorul, castelul e orice numai plin de turisti nu. Nu am vazut decat alte doua persoane in frumoasa zi in care am vizitat locul”, spun jurnalistii.

Aaron Cooper, autorul articolului, observa ca „majoritatea romanilor il vad pe Vlad tepes ca pe un erou. Pe drumul spre Poienari, ghidul nostru ne spunea ca domnitprul Vlad tepes nu merita o asemenea reputatie.

in ciuda unei legaturi subtiri cu legenda, se pare ca celalalt castel, Bran, beneficiaza de pe urma mitului dezvoltat de scriitorul Bram Stoker, noteaza jurnalistul. Desi se pare ca domnitorul nu a innoptat decat o singura data aici, mitul vampirului este mult mai bine exploatat inca de la intrare, unde gasesti sute de suveniruri cu personajul scriitorului irlandez precum si turisti dezorientati care te intreaba” stiti cumva unde este dormitorul lui Dracula?”, puncteaza jurnalistul american.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.