Noutati :

CNC s-a razgandit: Filmul Nymphomaniac 2 nu mai este cenzurat in Romania, poate fi proiectat in cinematografe

30 ianuarie, 2014 - 08:40 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Dupa ce o comisie a interzis filmul Nymphomaniac 2, iar tot mai multi romani s-au scandalizat, directorul CNC face o declaratie de ultim moment. „Cat timp voi fi eu director, nu voi permite cenzura”, a spus Mihai Kogalniceanu, seful Centrului National al Cinematografiei.

„Atat timp cat voi fi director al Centrului National al Cinematografiei, in Romania, nu va exista cenzura in privinta filmelor ce vor fi difuzate in cinematografe”, a declarat acesta, joi.

Comisia de clasificarea a filmului a Centrului National al Cinematografiei a revizionat, joi dupa amiaza, filmul „Nyphomaniac Vol. II”, regizat de danezul Lars von Trier, acordand acestuia clasificarea „I.M. – 18”, „filme interzise minorilor”, ceea ce inseamna ca lungmetrajul poate fi proiectat in cinematografele din Romania.

Distribuitorul filmului, Independenta Film, urmeaza sa primeasca certificatul de clasificare in cursul zilei de vineri, in conformitate cu legile in vigoare privind cinematografia.

De asemenea, Cristina Corciovescu a fost schimbata din functia de presedinte al Comisiei de clasificare a filmului, cu Alexandra Greceanu. Cristina Corciovescu va ramane membru in Comisia de clasificare a filmelor a CNC.

In data de 28 ianuarie, Comisia de clasificare a filmelor a acordat lungmetrajului cu titlul original „Nymphomaniac Vol. II” clasificarea „Interzis minorilor si proiectiei cu public IM-18-XXX”.

„In situatia in care titularul dreptului de exploatare a filmului solicita revizuirea clasificarii acordate si stabilirea unei noi categorii de clasificare, Comisia de clasificare a filmelor poate efectua o noua vizionare a filmului, in termen de maximum 10 zile de la data depunerii cererii si a documentatiei prevazute la art. 42, Ordinul 2379/2006 daca aceasta difera de data depunerii cererii si a documentatiei depuse initial pentru clasificarea filmului, precum si a achitarii, inca o data, a tarifului stabilit potrivit prezentelor norme metodologice”, se arata intr-un comunicat remis miercuri MEDIAFAX de CNC.

Comisia de clasificare a filmelor functioneaza ca o comisie de specialitate a Centrului National al Cinematografiei si este formata din 9 membri – Cristina Corciovescu, Tudorel Butoi, Marin Vladimir, Cristina Dochianu, Bian Sorin, Alexandru Chifu, Mihnea Sebastian Lazar, Iulia Ioanitoaia si Alexandra Greceanu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...