Noutati :

CNADNR a primit 26 de oferte pentru supervizarea unor constructii de autostrazi. Vezi companiile intrate in lupta pentru contracte de 150 de milioane de lei

11 mai, 2011 - 06:38 PM
Autor: Anonim      
Categorie: ECONOMIC
0

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale a deschis ofertele depuse in cadrul licitatiilor pentru supervizarea lucrarilor de autostrada de pe Coridorul IV  Paneuropean pentru tronsoanele Orastie-Sibiu, Lugoj-Deva, Nadlac-Arad si Timisoara-Lugoj.

Pentru aceste contracte s-au aratat interesate 26 de firme si consortii. Batalia cea mai mare este pe contractul de supervizare a lucrarilor pe lucrarilor de pe 27 de kilometri din tronsonul Lugoj-Deva, fiind depuse noua oferte. Pentru supervizarea acestor lucrari, statul intentionaza sa cheltuiasca, in total, circa 150 de milioane de lei, fara TVA.

Contractul cu valoarea estimata cea mai ridicata, de 72,95 milioane lei, este pentru autostrada Orastie-Sibiu. Celelalte trei contracte de supervizare au fost evaluate la 24,48 milioane lei pentru segmentul Lugoj-Deva, 27,62 milioane lei pentru Nadlac-Arad si 24,41 milioane lei pentru Timisoara-Lugoj.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din România (CNADNR) a deschis la inceputul lunii martie toate cele 64 de oferte depuse in cadrul licitatiilor pentru tronsoanele de autostrada Nadlac-Arad, Timisoara-Lugoj, Lugoj-Deva, Orastie-Sibiu.

Pe 12 aprilie, au fost anuntati castigatorii licitatiilor. Printre acestia se afla Grupul Romstrade (controlat de omul de afaceri Nelu Iordache), Spedition UMB si Tehnostrade (companii detinute de Dorinel Umbrarescu, unul dintre oamenii de afaceri supranumiti si „regii asfaltului), Strabag (care are numeroase afaceri cu statul si care se mai ocupa deja de constructia unui alt tronson de autostrada din Coridorul IV Paneuropean) si Astaldi (se ocupa, de asemenea, de un alt tronson de autostrada).

Supervizarea lucrarilor pentru contractul „Proiectare si executie autostrada Nadlac – Arad si Drum de legatura, Loturile 1 si 2” pe o lungime de 38,882 km.  Valoare estimata a contractului de supervizare este de 27.619.692 lei fara TVA.

Ofertanti:

* Asocierea Inocsa Ingenieria SL Spania Filiala SRL – Tecnic Consulting Engineering Romania SRL
* Asocierea SC Ventra Project Management SRL – Utiber Kozuti Beruhazo Kft
* SC Search Corporation SRL
* Asocierea SC Via Design SRL – Omicron-Amepro SA – SC Consitrans SRL
* Asocierea WSP Group SRL – Acciona Engenieria SA
* Asocierea Aminsa – Consis Proiect

Supervizarea lucrarilor pentru contractul „Proiectare si executie Autostrada Timisoara – Lugoj loturile 1 si 2” pe o lungime de 35,12 km. Valoarea estimata a contractului de supervizare este de 24.415.030 lei fara TVA.

Ofertanti:

* Asocierea SC Ventra Project Management SRL – Utiber Kozuti Beruhazo Kft
* Asocierea SC Search Corporation SRL – SC Poyry Romania SRL
* Asocierea Omicron-Amepro SA – SC Septembrie Consulting SRL
* Louis Berger
* Asocierea Aminsa-Consis Proiect
* Asocierea Hill International SA – Hill International SRL – Tecnic Consulting Engineering Romania SRL

Supervizarea lucrarilor pentru contractul „Proiectare si executie Autostrada Lugoj-Deva-lot 1, km 0+000 – km 27+400” pe o lungime de 27,40 km. Valoarea estimata a contractului de supervizare este de 24.483.076 lei fara TVA.

Ofertanti:

* Asocierea SC Ventra Project Management SRL – Utiber Kozuti Beruhazo Kft
* Asocierea SC Search Corporation SRL – Consugal Consultores de Engenharia e Gestao SA – Oeiras
* Asocierea SC Jaypart SRL – SC WSP Group SA
* Asocierea SC Septembrie Consulting SRL – Omicron-Amepro SA
* Louis Berger
* Asocierea Aminsa – Consis Proiect
* Asocierea Hill International SA – Hill International SRL – Tecnic Consulting Engineering Romania SRL
* SC Drees & Sommer Romania SRL
* Asocierea SC Blizzard Design SRL – Tecnica y proyectos SA

Supervizarea lucrarilor pentru contractul „Proiectare si Executie Autostrada Orastie – Sibiu, Loturile 1,2,3 si 4” pe o lungime de 82,070 km. Valoarea estimata a contractului de supervizare este de 72.951.543 lei fara TVA

Ofertanti:

* Asocierea SC Search Corporation SRL – SC Poyry Romania SRL
* Asocierea Egis Romania SA – Ingedia Romania SRL – Transproiect 2001 SA
* Asocierea SC Consitrans SRL – SC Via Design SRL – Omicron – Amepro SA
* Asocierea Technital SpA – Progin SpA – Systa – Sotecni SpA
* Asocierea Hill International SA – Hill International SRL – WSP Group SRL

Proiectele sunt finantate de Uniunea Europeana (85%) si de Guvern (15%). CNADNR va atribui contractele prin licitatie deschisa, criteriile fiind propunerea tehnica, cu o pondere de 70% si pretul ofertei (30%). Acordurile vor dura 81 de luni de la data adjudecarii.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...