CNA nu mai vrea posturi de manele obligatorii in ofertele cablistilor

CNA vrea sa elimine din Legea audiovizualului prevederile care obliga cablistii sa ofere in grilele lor canale de televiziune private, in functie de audienta pe care acestea o au, din cauza ca posturi precum Taraf TV, Favorit TV sau Mynele TV nu satisfac interesul superior al publicului. Membrii CNA si-au manifestat nemultumirea fata de forma actuala a articolului 82 din Legea audiovizualului, care reglementeaza principiul must carry, ce impune cablistilor obligativitatea de a retransmite toate televiziunile operate de Societatea Romana de Televiziune (SRTv), televiziunile stabilite prin acorduri internationale (TV5) si celelalte servicii de programe libere la retransmisie in ordinea indicelui anual de audienta. Potrivit propunerii prezentate de Attila Szasz si sustinuta de mai multi membri ai CNA, cablistii ar urma sa fie obligati sa retransmita in viitor doar: TVR1, TVR 2, TVR Cultural, doua posturi regionale si locale, studioul regional al TVR (in functie de zona din Romania unde poate fi receptionat - Cluj, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara), un post al minoritatilor nationale (in localitatile si regiunile unde exista un astfel de televiziune) si TV5 (in cazul caruia Romania are un acord international cu Franta). In plus fata de aceste televiziuni, un alt membru al CNA, Dan Grigore, a spus ca ar trebui introduse obligatoriu in grilele cablistilor si alte doua televiziuni europene libere la retransmisie: BBC, ARTE si Deutsche Welle.

CNA vrea sa elimine din Legea audiovizualului prevederile care obliga cablistii sa ofere in grilele lor canale de televiziune private, in functie de audienta pe care acestea o au, din cauza ca posturi precum Taraf TV, Favorit TV sau Mynele TV nu satisfac interesul superior al publicului.

Membrii CNA si-au manifestat nemultumirea fata de forma actuala a articolului 82 din Legea audiovizualului, care reglementeaza principiul must carry, ce impune cablistilor obligativitatea de a retransmite toate televiziunile operate de Societatea Romana de Televiziune (SRTv), televiziunile stabilite prin acorduri internationale (TV5) si celelalte servicii de programe libere la retransmisie in ordinea indicelui anual de audienta.

Potrivit propunerii prezentate de Attila Szasz si sustinuta de mai multi membri ai CNA, cablistii ar urma sa fie obligati sa retransmita in viitor doar: TVR1, TVR 2, TVR Cultural, doua posturi regionale si locale, studioul regional al TVR (in functie de zona din Romania unde poate fi receptionat – Cluj, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara), un post al minoritatilor nationale (in localitatile si regiunile unde exista un astfel de televiziune) si TV5 (in cazul caruia Romania are un acord international cu Franta).

In plus fata de aceste televiziuni, un alt membru al CNA, Dan Grigore, a spus ca ar trebui introduse obligatoriu in grilele cablistilor si alte doua televiziuni europene libere la retransmisie: BBC, ARTE si Deutsche Welle.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

Etichete