Opinia Timisoarei

Clujul ia fata Timisoarei in cursa pentru titlul de Capitala Culturala: a fost inclus intr-un top mondial al oraselor culturale

Clujul reuseste sa atraga atentia nu doar a romanilor ci a si strainilor deopotriva! Viata culturala de aici a atras atentia dincolo de hotare si a determinat includerea Clujului intr-un top mondial al oraselor cu impact asupra artei.

Publicatia Huffington Post a intocmit un top 12 al oraselor din toata lumea care isi vor pune amprenta asupra artei secolului XXI.

Surprinzator, Clujul a a fost inclus in acest top al oraselor cu cel mai mare potential cultural. Este vorba despre o harta mondiala a artei pe care sunt incluse si orase precum Delhi, Istanbul sau Singapore. Iata mai jos topul complet:

1. Delhi, India
2. Bogota, Columbia
3. Cluj, Romania
4. Istanbul, Turcia
5. Johannesburg, Africa de Sud
6. Singapore
7. Lagos, Nigeria
8. Beirut, Liban
9. Seoul, Coreea de Sud
10. San Juan, Puerto Rico
11. Sao Paulo, Brazilia
12. Vancouver, Canada

Topul a fost realizat in baza albumului „Art Cities of the Future” iar curatorii acestuia au selectat orasele pentru valoarea lor culturala si a impactului pe care il vor avea asupra artei contemporane din toata lumea. Topul nu include orasele deja afirmate drept centre culturale mondiale, cum ar fi New York sau Paris. Nominalizarea Clujului in acest top i-a surprins pana si pe jurnalistii americani. Vezi articolul original AICI.

Sursa: Monitorul de Cluj

Exit mobile version