Sanctiune la Poli Timisoara! Clubul alb-violet amendat cu 5000 de lei pentru spectacolul galeriei de la meciul cu Otelul

Spectacolul cu fumigene se duminica seara de la meciul Poli – Otelul Galati nu a fost pe placul oamenilor de ordine.

Jandarmeria  a amendat clubul alb-violet cu 5000 de lei pentru ca firma care a asigurat paza la meciul din week-end nu i-a controlat pe fanii peluzei sud sa nu aiba asupra lor materiale pirotehnice.

„In conformitate cu Legea 4/2008 privind prevenirea si combaterea violentei cu ocazia competitiilor si a jocurilor sportive, organizatorul are obligatia alaturi de celelate forte participante la executatea masurilor de ordine publica, de a asigura protectia si siguranta spectatorilor in incinta stadionului.

Agentii firmei de paza ai Clubului F.C. Timisoara sunt desemnati la randul lor prin legea mai sus mentionata de „a efectua la intrarea in arena sportiva un control riguros al persoanelor si al bagajelor acestora, avand ca scop impiedicarea introducerii in stadion a bauturilor alcoolice, arme si munitii de orice fel, faclii, torte, artificii, petarde, materiale explozive, incendiare sau fumigene….”.

Deoarece, pe timpul desfasurarii partidei de fotbal dintre F.C. Timisoara- F.C. Otelul Galati, in minutul trei al reprizei a doua, in peluza sud au fost aprinse mai multe torte si fumigene, la finalul meciului s-a luat masura de sanctionare a Clubului F.C.Timisoara S.A. cu amenda contraventionala in valoare de 5000 de lei.

De la inceputul campionatului din cadrul Turului Ligii I de fotbal editia 2010-2011, Clubul Politehnica Timisoara a fost sanctionat pentru prima data de jandarmi, urmand ca pana la meciul viitor acesta sa-si rezolve problemele organizatorice, in asa fel incat sa nu mai fie amendat pentru astfel de situatii”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei romane.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.