Club de fotografie la Universitatea Politehnica Timisoara. Isi incepe activitatea Fotoclubul f10.0

TIMISOARA. Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale din cadrul Universității Politehnica Timișoara anunță lansarea unui club de fotografie dedicat atât studenților, cât și angajaților instituției.

Fotoclubul f10.0 își deschide porțile în data de 2 noiembrie 2023, ora 18:00, întâlnirile urmând să aibă loc în fiecare joi, timp de două ore, de la ora 18:00, în sala N213 din clădirea Facultății de Mecanică.  Lector în cadrul fotoclubului va fi șl.dr.ing. Ciprian Dughir, profesor acreditat de fotografie, co-fondator al grupului fotografic „FotoVest”, invitat permanent al emisiunii TV „Foto Show” de la TVR Timișoara, manager și lector al cursului de fotograf acreditat de la Fundația Regională de Interes Public „Sine Ira”.

Fotoclubul f10.0 va oferi cursuri de artă și tehnică fotografică pe film (alb-negru și color), inclusiv developare, fotografie digitală, dar și specifică pentru telefoanele mobile.

De asemenea, se va încerca, pentru studenții UPT, construirea de camere pe film, pentru ca aceștia să înțeleagă principiile de funcționare ale unui aparat de fotografiat.

Noul fotoclub continuă o tradiție mai veche a Politehnicii timișorene unde, încă din 1954, a fost înființat un „Laborator de cineficare”. După cum se menționează în documentele vremii, „Amploarea pe care a luat-o activitatea didactică și necesitatea folosirii metodelor moderne de predare și seminarizare (video) au impus crearea în institut a unui laborator cinefoto. Dotat cu aparatură modernă, laboratorul dă un prețios sprijin pe teren didactc și documentar”.

Acesta și-a mărit considerabil activitatea în anii următori. Zeci de filme didactico-documentare au fost produse, dar și filme pentru cercetări și comunicări științifice și chiar un film de popularizare a Institutului Politehnic Timișoara, cu comentariul sonorizat în cadrul laboratorului. Anual se executau peste 20.000 de fotografii, 3.000 de diapozitive, 15.000 – 20.000 de pagini microfilme etc.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...